Carl Hoefkens heeft de juiste offensieve formule nog niet gevonden

Jupiler Pro League | Standard verloor met 1-0 van STVV. De trip naar Stayen is altijd een zeer verraderlijke uitstap, maar de Rouches stelden toch teleur. Vooral aanvallend was het bijzonder onmondig en speelde het amper een kans bij elkaar. Carl Hoefkens heeft duidelijk nog het nodige werk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard schoot in 97 minuten amper zeven keer richting doel, waarvan er amper drie op doel kwamen. STVV wist zich defensief goed staande te houden tegen de Luikse aanval, die duidelijk nog niet goed is afgesteld. Hoefkens hoopt uiteraard dat er nog aanvallende versterking zal komen de komende vijf weken.

Standard kende een moeizame voorbereiding en trok die lijn door tegen STVV. Veel goede wil, maar toch moet Hoefkens ook vaststellen dat de automatismen er niet zijn. Die zullen er snel moeten komen, want op de volgende speeldag komt Union SG naar Sclessin. Dan zal het al een stuk beter moeten draaien.

Het juiste systeem?

Standard speelde in een 4-3-3, maar veel lijn zat er niet in het spel. De Luikenaars teerden vooral op individuele flitsen van de aanvallend ingestelde spelers, maar die kwamen er niet helemaal uit. Standard was aanvallend nog niet gerodeerd, wat uiteraard ook logisch is na een vijftal weken. Toch moet Hoefkens de komende weken meer structuur in het elftal krijgen. Bij Club Brugge was het ook al vaak een probleem dat er weinig structuur zat in het team, waardoor het vaak teren was op individuele flitsen.

In Brugge was er dan ook nog eens meer kwaliteit dan bij Standard. De Rouches hebben geen Noa Lang of Andreas Skov Olsen in het team. Hoefkens rekent heel erg op Aron Donnum, maar de Noorse aanvaller werd op de flank uitgespeeld. Dat was geen succes en dat had Hoefkens ook kunnen weten. Donnum speelde daar in het begin van zijn Standard-periode al, maar kon toen niet overtuigen. Hij mist daarvoor de nodige explosiviteit.

De beste verdediging is de aanval

De aanvalsproblemen van Standard hebben niet alleen invloed op de offensieve productie. Het trio Donnum-Ohio-Kawabe had weinig impact en kon de STVV-defensie niet onder druk zetten. Daardoor konden de troepen van trainer Thorsten Fink te makkelijk uitvoetballen. Het middenveld van Standard kwam zo onder druk te staan.

Het is duidelijk dat Hoefkens nog tijd nodig heeft om het team naar zijn hand te zetten. Daarnaast hoopt hij vooral dat er snel versterking komt, want het is ook duidelijk dat dit Standard momenteel de nodige kwaliteit mist om echt aanspraak te mogen maken op de top zes. Tegen Union SG moeten de Luikenaars daarom toch wel punten sprokkelen, anders is het al meteen stevig achtervolgen op de concurrenten.

Volg de Jupiler Pro League, met vrijdag om 20u45 het treffen tussen Standard en Union SG, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top