Dennis Eckert bewijst dat Union SG ambitieus mag zijn

Jupiler Pro League | De eerste speeldag van het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League ligt al achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports licht de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend voor jullie uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Dennis Eckert

Dennis Eckert scoorde vrijdag het eerste competitiedoelpunt van deze voetbaljaargang. Hij zette Union SG daarmee op weg naar een verdiende zege tegen stadsgenoot Anderlecht. De Duitse aanvaller kreeg weinig kansen onder Karel Geraerts, maar zijn landgenoot Alexander Blessin ziet het wel zitten in de aanvaller. Eckert was een gesel voor de defensie van paars-wit en hij wist zich ook te tonen met zijn balvastheid. Uiteraard moet de 26-jarige spits deze prestatie de komende weken bevestigen en tonen dat hij even bepalend kan zijn als zijn voorganger Victor Boniface.

Het doelpunt van het weekend: Aboubakary Koita

Rob Schoofs zou deze titel ook zeker verdiend hebben met zijn prachtige vrije trap tegen Club Brugge. Het is echter Aboubakary Koita die met zijn heerlijke knal tegen Standard de winnaar is van deze rubriek. De flankaanvaller wist in de slotfase van de partij met links Arnaud Bodart volstrekt kansloos te laten. Met zijn keiharde pegel in de verste hoek bezorgde hij zijn team de zege tegen de Luikenaars. Een mooi doelpunt dat ook nog eens de drie punten opleverde. Het cijfer van het weekend: 5

Er werden dit weekend 5 penalty’s gefloten in de Jupiler Pro League. De eerste zorgde meteen voor veel discussie. Jan Vertonghen beging volgens de spelleiding handspel, maar op de beelden bleek toch dat de bal de rug raakte. Cameron Puertas twijfelde niet en trof raak via de stip. KVC Westerlo wist tegen KAS Eupen ook te scoren na een strafschop en bij Sporting Charleroi was er ook een veelbesproken fase. Oud-Heverlee Leuven kwam ook daar gelijk na het benutten van een strafschop.

KRC Genk won makkelijk bij RWDM, mede via een elfmeter. KV Mechelen baalde dan weer toen Club Brugge een strafschop kreeg na een fout op Igor Thiago. Veel waarnemers waren het eens dat het een zeer lichte penalty was. Na een speeldag was er terug de nodige commotie over enkele strafschoppen.
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top