De toekomstige Rode Duivels: Noah Makembo verkoos Standard boven Europese topclubs

Beloften |

De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag nemen we Noah Makembo onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België zit tjokvol jonge talenten en Europa volgt ze op de voet. Voor de Belgische clubs is het soms erg moeilijk om hun jonge goudklompjes ervan te overtuigen niet te zwichten voor Europese topclubs en in een omgeving te blijven die ze goed kennen, waar ze zich in alle rust kunnen ontwikkelen.

In Luik ontbolsterde Noah Makembo bij Standard. Op 16-jarige leeftijd kon de aanvallende middenvelder rekenen op de interesse van Borussia Dortmund, RB Leipzig, Union Berlin en verschillende clubs uit de Ligue 1. Met zijn gezin werd echter de keuze gemaakt om in Luik te blijven en een eerste tweejarig profcontract te tekenen (met een optioneel extra jaar) aan het einde van vorig seizoen. Kwestie van de wereld van het profvoetbal te verkennen met de Rouches alvorens de grote sprong naar het buitenland te wagen?

Doorbreken bij Standard

Het is één van de speerpunten van het nieuwe sportbeleid van de Luikenaars: de jeugd van de academie verzilveren, zowel sportief als financieel. Het gaat er niet meer om de beloften van de club te verkopen tegen de beste prijs. Ze willen ze integendeel een kans bieden in het eerste elftal, ook al op heel jonge leeftijd. Vorig jaar profiteerde een jongen als Canak zich; nu is hij een van de spelers waarop Hoefkens kan rekenen.

Noah Makembo droomt van hetzelfde pad. Op 16-jarige leeftijd heeft hij nog tijd, maar zijn ervaring die hij al heeft opgedaan bij de Rode Duivels U16 pleit in zijn voordeel. Dit seizoen zal hij deel uitmaken van de kern van SL16 FC en de Challenger Pro League ontdekken. En hij zal ook verder kunnen groeien in de jeugdteams van onze nationale elftallen.

Makembo heeft alle kaarten in handen om door te breken bij de Rouches. Vanaf nu zal het vooral van hem afhangen. Als hij goed werkt, de kansen weet te grijpen die hem worden geboden en blijft groeien, zal hij over een paar jaar hoogstwaarschijnlijk proeven van het eerste elftal. En als hij blijft doorgroeien – waarom niet? – behoort een toekomst als Rode Duivels tot de mogelijkheden, wie weet…

Ontdek de andere Duivels van morgen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top