Eupen trekt toptalent aan, Marquinhos wordt het hof gemaakt, Sadio Mané kan weg bij Bayern

Voetbal | De zomermercato-machine draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We openen het transfernieuws met AS Eupen. De Oostkantonners zijn onlangs nog maar in het nieuws verschenen met de inkomende transfer van Victor Palsson en hebben naar verluidt al een nieuwe toptransfer beet. Volgens insider Fabrizio Romano zou de negentienjarige Amerikaanse doelman Gabriel Slonina immers (op huurbasis) overkomen naar Eupen. Slonina staat onder contract bij Chelsea en staat te boek als een zeer groot keeperstalent. Het valt echter nog af te wachten of hij ook in België kan schitteren.

Bij KV Oostende hebben ze een nieuwe doelman aangekondigd: Liam Bossin. Bossin is een 27-jarige goalie met zowel Belgische als Ierse roots. Hij kreeg zijn opleiding bij White Star Woluwe en stond even op de loonlijst bij Anderlecht. Hij heeft bij Nottingham Forest in Engeland gespeeld, maar nu keert hij dus terug naar de Jupiler Pro League.

Als we over onze landsgrenzen heen kijken, merken we op dat er heel wat geruchten de ronde doen over Marquinhos. Deze Braziliaanse verdediger van PSG zou het hof worden gemaakt door enkele clubs uit Saudi-Arabië, maar Paris Saint-Germain zou geen plannen hebben om de speler van de hand te doen. Het bestuur van PSG heeft naar verluidt wel plannen om Ousmane Dembélé over te nemen van FC Barcelona. Of dat nieuws ook klopt, valt nog af te wachten. In de Franse media horen we immers dat er helemaal geen transfer op til is, maar dat de zaakwaarnemer van Dembélé wil dat zijn speler een loonsverhoging krijgt…

Wat de toekomst van Kylian Mbappé betreft, is het nog steeds koffiedik kijken. PSG vermoedt dat Real Madrid het al op een akkoord heeft gegooid met de Franse aanvaller, maar daar blazen ze warm noch koud. Coach Carlo Ancelotti ging dit weekend in op de geruchten rondom Mbappé en stelde: “Ik vind het niet erg dat er vragen worden gesteld over Kylian Mbappé. Ik ga er gewoon niet op antwoorden”, klonk het. Daarna begon Ancelotti over de continuïteit in zijn ploeg en vertelde de man dat het te vroeg is om met 100 procent zekerheid te kunnen zeggen waar de kern van Real Madrid aan toe is.. “We zullen komende jaargang een goede houding en enorm veel inzet moeten tonen”, klonk het nog. Verder werd er met geen woord over Kylian Mbappé gerept.

Misschien is het bestuur van PSG op de hoogte van de penibele situatie van Sadio Mané bij Bayern München. De Duitse topclub heeft immers bekendgemaakt dat er werk wordt gemaakt van een overstap van Mané naar een andere club. Sadio Mané maakte in 202 de overstap van Liverpool naar Bayern, maar kon er nooit echt aarden. Nu zou een eventuele transfer naar een andere topclub, of een club uit Saoedi-Arabië (Al Nassr) op til zijn.

De Saoedische clubs blijven overigens Europese topspelers aantrekken. Al-Ahli meldt bijvoorbeeld dat het Allan Saint-Maximin heeft kunnen binnenhalen en dat voor drie jaar. De 26-jarige Franse vleugelspeler van Newcastle United zou 35 miljoen euro hebben gekost.

Nu we de Premier League toch hebben aangesneden, kunnen we melden dat Rasmus Hojlund op het punt staat om een contract bij Manchester United te tekenen. De twintigjarige Deense aanvaller speelde vorig seizoen bij Atalanta in de Serie A en deed het daar niet onaardig. Zijn prestaties hebben hem dus een ticket naar de Premier League opgeleverd. Man U heeft ook de komst van El Bilal Touré aangekondigd. Deze 21-jarige Malinese spits stond vorig seizoen in de voorhoede van de Spaanse eersteklasser Almeria en heeft 30 miljoen euro gekost.

Het bestuur van Man U had eerder al laten weten dat Harry Maguire de club mag verlaten, maar nu blijkt dat de speler geen koopje zal zijn. De verdediger moet ongeveer 40 miljoen euro opleveren. Volgens bronnen zou West Ham een bod van 23,5 miljoen euro hebben uitgebracht, maar dat was dus niet voldoende.

Bij Manchester City hebben ze al enkele spelers zien vertrekken, maar verdediger Nathan Aké blijft voorlopig aan boord. De Nederlandse verdediger zou een contractverlenging hebben getekend waardoor hij nu tot 2027 aan Man City verbonden kan blijven.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top