Transfers CPL: Lommel en Lierse versterken hun defensie

Challenger Pro League | Iets meer dan twee weken voor de start van het nieuwe seizoen, hebben Lommel SK en Lierse nog een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie. Lommel haalde een jonge Colombiaan weg uit z'n vaderland terwijl Lierse Aristote Nkaka een nieuwe kans gaf in het Belgische profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 27-jarige 'Ari' Nkaka was al enkele weken op proef bij Lierse en slaagde er in die periode in om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Niet in een rol als defensieve middenvelder (een positie waar hij eerder al speelde voor Moeskroen, Anderlecht, KV Oostende, Almeria, Santander, Paderborn en Waasland-Beveren), maar wel als centrale verdediger. Nkaka kreeg een contract voor één seizoen en mag zich zo opnieuw opmaken voor profvoetbal nadat hij vorig seizoen niet ten tonele verscheen bij Anderlecht.

Bij Lommel kondigden ze de komst van Jhon Banguera aan. Banguera is een 19-jarige Colombiaan die uitgespeeld kan worden als linksvoetige centrale verdediger. De jonge Zuid-Amerikaan komt over van Envigado FC en kreeg een contract voor vijf seizoenen.

Filip Krastev - die sinds 2020 onder contract ligt bij Lommel; er nog geen seconde speelde en al vier keer werd uitgeleend - wordt opnieuw verhuurd. Dit keer mag de Bulgaarse middenvelder het een jaartje gaan proberen in de MLS. Los Angeles FC haalt Krastev tijdelijk naar de VS en bedong ook een optie tot aankoop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top