Stengs trekt naar Feyenoord, Liverpool drukt door voor Lavia

Voetbal |

De zomer staat in de voetbalwereld gelijk aan mercato. Elke dag houdt Pickx je op de hoogte van het laatste transfernieuws, zowel de getekende contracten als de meest geloofwaardige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Calvin Stengs speelt komend seizoen niet opnieuw voor Antwerp. De titelverdediger had gehoopt zijn smaakmaker nog een seizoen uitgeleend te krijgen van OGC Nice, maar de 24-jarige Nederlander heeft een vierjarig contract getekend bij Feyenoord.

Verstoken van Jack Hendry, Clinton Mata en Abakar Sylla is Club Brugge op zoek naar versterking voor de verdediging. Volgens de Mexicaanse pers heeft blauw-zwart zijn oog laten vallen op Jesus Orozco Chiquete, een 21-jarige centrale verdediger die speelt voor Deportivo Guadalajara. Een eerste bod werd naar verluidt afgewezen.

Sint-Truiden zet zijn koopwoede voort. Volgens Het Nieuwsblad staan de Kanaries op het punt om Chima Fujita aan te trekken. Fujita wordt beschouwd als een van Japans beste spelers; hij is een 21-jarige verdedigende middenvelder bij Yokohama Marinos.

Championship-ploeg Blackburn heeft geboden op Ross Sykes van Union. De Brusselse ploeg sloeg een eerste bod van iets minder dan een miljoen euro op de 24-jarige verdediger af, maar de Engelsen zouden snel met een nieuw bod kunnen komen.

Het Nieuwsblad bevestigt de concrete interesse van Lille in Gift Orban. De 21-jarige Gentse sensatie wordt door de Franse club gezien als de ideale opvolger van Jonathan David, die ook van AA Gent kwam. De Buffalo's hopen minstens 25 miljoen euro te vangen voor hun trefzekere spits.

Nadat een eerste bod werd afgewezen, drukt Liverpool door voor Romeo Lavia. Volgens Fabrizio Romano bereiden de Reds een bod van 52 miljoen euro, inclusief bonussen, voor op de Rode Duivel van Southampton, dat onlangs 60 miljoen euro eiste. Chelsea is ook nog steeds geïnteresseerd in de 19-jarige middenvelder.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Sofyan Amrabat dicht bij Manchester United staat. Bayern München is ook geïnteresseerd in de voormalige Bruggeling, maar de Engelsen staan momenteel in polepositie om hem te contracteren. Er wordt gesproken over een bedrag van 25 miljoen euro.

Bernardo Silva wordt nauwlettend in de gaten gehouden door PSG, maar zou uiteindelijk bij Manchester City kunnen blijven. Hoewel het gerucht ging dat hij op weg was naar de uitgang, wil zijn club de 28-jarige Portugees volgens AS niet van de hand doen.

Laat Kylian Mbappé zich verleiden door Saoedi-Arabië? Nadat hij werd afgewezen door PSG, heeft de Franse spits een astronomisch bod ontvangen van Al Hilal. Een delegatie van de Saoedische club is in de Franse hoofdstad om de Mbappé-clan te overtuigen een eenjarig contract te tekenen.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top