Waarom de uittocht onvermijdelijk is bij FC Barcelona

Sport | FC Barcelona wil zich de komende weken nog versterken, maar de club heeft zeker geen geld op overschot. De Catalanen moeten eerst spelers van de hand doen vooraleer ze geld kunnen investeren in andere spelers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De financiële situatie van FC Barcelona is al jaren niet bepaald rooskleurig. Ook deze zomer moeten ze creatief te werk gaan. Met de aanwerving van Ilkay Gündogan (transfervrij), Oriol Romeu (3,4 miljoen euro) en Iñigo Martínez (transfervrij) haalden de Catalanen voor een schijntje drie ervaren spelers binnen.

Maar coach Xavi Hernandez en zijn management willen dolgraag nog wat extra spelers naar Camp Nou halen, maar de loonmassa moet onder meer naar beneden. Daardoor zullen er spelers moeten vertrekken.

Ansu Fati om de kassa te vullen?

Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo wil Barça een vleugelverdediger en een middenvelder vastleggen. De Spaanse landskampioen zag met Jordi Alba en Sergio Busquets twee iconen de club verlaten, maar beiden hadden ook sportief nog hun waarde. Zij moeten nog evenwaardig vervangen worden, al is Gündogan een stevige aanwinst.

Barcelona is ondertussen al even bezig met het wegdoen van overbodige spelers. Zo vertrok de uit Lecce teruggekeerde Samuel Umtiti naar Lille OSC, terwijl Nico Gonzalez (FC Porto) Alex Collado (Betis Sevilla) weldra de club gaan verlaten. Dat is echter niet genoeg, ook al waren er eerder al de uitgaande transfers van Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 20 miljoen euro) en Trincão (Sporting CP, 7 miljoen euro).

De club zoekt naar nog héél wat geld en jongens als Ansu Fati, Ferran Torres en Raphinha worden steevast genoemd. Fati zou naar Arsenal kunnen vertrekken, dat maar liefst 50 miljoen euro veil zou hebben. FC Barcelona hoopt echter op meer en wil zijn groeibriljant ook niet zomaar van de hand doen. Het beloven alvast nog zeer drukke weken te worden in Barcelona.

Volg La Liga het hele seizoen lang via de tv-zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top