KRC Genk staat voor zéér belangrijke duels tegen Servette Genève

Sport | KRC Genk begint als eerste Belgische club aan zijn Europees avontuur. De Limburgers trekken naar Zwitserland, waar ze Servette Genève partij geven in de tweede kwalificatieronde voor de Champions League. Meteen een zeer belangrijk duel voor de troepen van Wouter Vrancken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als Racing Genk de groepsfase van de Champions League wil bereiken zal het zes wedstrijden moeten afwerken. De nummer twee van België begint in de tweede voorronde en het eerste obstakel is Servette Genève, dat vorig seizoen tweede eindigde in Zwitserland.

In Zwitserland "om te winnen"

Twee oude bekenden van het Belgische voetbal zullen proberen om Racing Genk van een kale reis terug te sturen. Servette Genève heeft met Chris Bedia een voormalige spits van Zulte Waregem en Sporting Charleroi in de rangen. Hij scoorde vorig jaar 12 keer en opende dit seizoen met 2 goals in zijn eerste duel. De bekendste naam is echter die van René Weiler. Hij was tussen juni 2016 en september 2017 trainer van Anderlecht, waarmee hij de landstitel won.

Vrancken gaat voor de zege in Zwitserland. "We zijn hier om te winnen", zei de coach van Genk maandag op de persconferentie. Genk wil er alles aan doen om de volgende ronde te halen, want dan is het al zeker van Europees voetbal tot december. Het heeft dan immers het vangnet van de Europa League. "De spelers begrijpen het belang van deze wedstrijd en zijn er klaar voor. We gaan uit van onze eigen kracht, maar Servette blijft een goed team. Ze vertrekken vanuit een goede organisatie en zijn in de omschakeling heel gevaarlijk."

Bij kwalificatie voor de derde voorronde van de Champions League staan Bryan Heynen en ploegmaats tegenover de Schotse topclub Rangers FC. Bij uitschakeling tegen Servette FC moet Genk aan de bak in de voorronde voor de Europa League, waar dan het Griekse Olympiacos wacht. Maar eerst het zeer belangrijke tweeluik tegen Servette Genève.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag 29 juli om 20u45 het duel tussen RWDM en KRC Genk, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top