Standard mikt op Europa en de Belgische top

Jupiler Pro League | Standard eindigde vorig seizoen 6de, maar dit jaar willen ze beter doen. Uiteraard is het behalen van de Champions’ Play-off het doel maar ze willen ook een Europees ticket grijpen. Zullen ze daarin slagen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kende woelige maanden. Ronny Deila was op weg om iets neer te zetten in de Vurige Stede, maar de Noor koos ervoor om na minder dan een seizoen de overstap te maken naar rivaal Club Brugge. Carl Hoefkens werd aangesteld als zijn vervanger.

De nieuwe trainer van de Rouches hoopt dat hij de komende weken vooral nog extra kwaliteit krijgt in de aanvallende sector van het team. Daar wringt momenteel het schoentje. Een echte goalgetter is daarbij prioriteit nummer een. Kunnen de Luikenaars, mits ze die versterking vinden, mikken op een Europees ticket?

Team staat nog niet op punt

Standard opent de competitie met een verplaatsing naar STVV. Zijn ze klaar voor deze zware verplaatsing? Op het eerste zicht lijkt van niet. Dat is voor Belgische clubs zo, want de mercato draait nog op volle toeren en er zullen nog héél veel transferbewegingen gebeuren in de Jupiler Pro League. Bovendien kwam Hoefkens pas eind juni aan bij Standard en op een maand tijd is het moeilijk om al heel de ploeg naar je hand te zetten. Daarnaast zijn er dus nog bepaalde hiaten in de spelerskern.

Toch kreeg de trainer al enkele nieuwe spelers. Zo kwamen Vanheusden, Kawabe, Price, O’Neill en Mundle al naar Luik. Maar met Dussenne, Cimirot, Zinckernagel, Alzate, Melegoni en wellicht ook Laifis vertrokken er ook een resem belangrijke spelers. Het team moet dus nog de nodige automatismen kweken, maar dat is uiteraard ook het geval voor STVV. Daar gebeurden zelfs nog meer spelerswissels. Het allerbeste Standard zullen we op Stayen wellicht nog niet zien, daarvoor moeten we wellicht nog tot ergens in september (als de transfermarkt is gesloten) wachten.

Nood aan versterking

In de voorbereiding zagen we een Standard dat toch niet echt kon overtuigen. Tegen Hertha BSC was de generale repetitie voor de seizoensopener niet echt een succes. Daarvoor werd er zelfs met 0-4 verloren van RWDM. Achteraan staat het nog niet op punt en vooraan ontbreekt het nog simpelweg aan kwaliteit. Centraal achteraan vormen Bokadi en Vanheusden een sterk centraal duo, met Fossey op rechts als een goede kracht. Op links moet Laursen eindelijk gaan tonen dat hij een meerwaarde kan zijn voor dit team. Op het middenveld toonden Price en O’Neill bij momenten leuke zaken, maar hét pijnpunt ligt in het aanvallende compartiment.

Emond lijkt stilaan rijp om een stapje lager te zetten en overtuigde nog niet sinds zijn terugkeer. Dragus wisselt zeer goed, met matig af en moet constanter worden in zijn prestaties. Perica is geblesseerd, maar is tot op heden nog geen versterking gebleken sinds hij een jaar geleden naar Standard kwam. De ploeg teert daarom heel erg op de jonge Ohio, die wel veel progressie heeft gemaakt het laatste jaar. Standard heeft zeker enkele interessante jongens in de ploeg, maar er moet nog een serieuze kwaliteitsinjectie bij als ze willen concurreren met de andere Belgische topclubs.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 30 juli vanaf 19u15 het duel tussen STVV en Standard, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top