Anderlecht laat Debast niet los, Mbappé op weg naar Saoedi-Arabië?

Voetbal | In de voetbalwereld staat de zomer gelijk aan een drukke transferperiode. Dagelijks werpt Pickx een blik op de belangrijkste transfers en de meest hardnekkige geruchten in binnen- en buitenland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Victor Boniface verlaat Union SG. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Bayer Leverkusen een bod van 20 miljoen euro gedaan. Daarnaast kan Union SG nog hopen op bonussen van 7,5 miljoen euro en een doorverkooppercentage van 15%. De Brusselaars zijn al op zoek naar een vervanger en Mohamed Amoura is een topkandidaat. Union SG zou al een bod van 3 miljoen euro hebben gedaan op de spits van Lugano.

RSC Anderlecht zoekt ook nog naar versterking, maar Zeno Debast houden wordt ook een opgave. La Dernière Heure weet dat Eintracht Frankfurt en Villarreal een bod hebben gedaan op de verdediger. Anderlecht weigerde beide voorstellen en wil pas praten vanaf een som van 15 miljoen euro. Paars-wit staat volgens Kroatische media wel op het punt om Bogdan Mikhalychenko te verkopen. Dinamo Zagreb duwt door en de linksachter zou voor 800.000 euro de overstap maken.

KRC Genk mag zich ook aan een bod verwachten. Buitenlandse media melden dat de Engelse eersteklasser Brentford zijn zinnen heeft gezet op Mike Trésor. Die ziet een overgang wel zitten en de twee ploegen zouden ondertussen al aan het praten zijn. Standard hoopt op zijn beurt dat het snel een oplossing vindt voor Kostas Laifis. De verdediger wil weg en hoopt zijn contract te verbreken, al is er ondertussen volgens La Capitale interesse vanuit Saoedi-Arabië.

Kylian Mbappé is door PSG officieel op de transferlijst gezet. De aanvaller mag niet mee op zomerstage naar Japan en Zuid-Korea. De Parijzenaars vermoeden dat hij een akkoord heeft met Real Madrid om er in 2024, wanneer zijn contract afloopt, te tekenen. PSG wil Mbappé deze zomer ten gelde maken. Er zou alvast concrete interesse zijn vanuit Saoedi-Arabië.

Reeksgenoot Lille OSC heeft alvast een opmerkelijke transfer afgerond. De Franse eersteklasser heeft Samuel Umtiti aangetrokken. De speler tekende voor twee jaar. Hij was transfervrij na zijn passage bij FC Barcelona. In Engeland lijkt Kyle Walker op weg om Manchester City te verlaten. Bayern München zou op het punt staan om de rechtsachter voor 15 miljoen euro over te nemen.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top