Oefenduels CPL: enkel Club NXT kan winnen, Beerschot, KVO en Francs Borains krijgen nederlaag om de oren

Challenger Pro League | Heel wat oefenwedstrijden in oefenweek 5 op het CPL-programma. De resultaten van de wedstrijden van dinsdag en woensdag kon u hier eerder al lezen, vandaag nemen we de uitslagen van de oefenpartijen op donderdag en vrijdag onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een zege tegen Dordrecht en twee nederlagen op een tornooi met Roda JC en Alemannia Aachen vorige week, hoopte Lommel donderdagavond op eerherstel tegen de beloften van Borussia Dortmund, uitkomend in de Duitse derde klasse. Het werd een boeiende wedstrijd met heel wat kansen, maar doelpunten vielen er niet. 0-0 eindstand, maar een hoopvolle prestatie.

Beerschot kreeg vrijdag al haar derde nederlaag uit de oefencampagne aangesmeerd. Deze keer kwam het niet verder dan een 3-2-nederlaag tegen Jong Ajax. Kosiash en Van Himbeeck zorgden voor de twee doelpunten. Het eindresultaat weerspiegelde ook hier nochtans niet de prestatie op het veld. Beerschot had de beste kansen en raakte ook het doelhout, maar een strafschop deed hen uiteindelijk de nek om. Aanvankelijk zou Beerschot overigens oefenen tegen FC Eindhoven, maar omwille van veiligheidsrisico’s werd die wedstrijd last minute afgelast.

Ook KV Oostende en Francs Borains kregen een nederlaag om de oren. De troepen van trainer Stijn Vreven speelden een hoopvolle wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise uit de Jupiler Pro League, maar eindigden uiteindelijk met 1-0. Ook voor de kustploeg was het overigens improviseren, want aanvankelijk stond een wedstrijd tegen KV Kortrijk op de agenda. Francs Borains speelde haar tweede oefenpartij van deze week, na een 1-2-zege op dinsdag tegen de Franse derdeklasser SAS Epinal. Heel wat testers kregen van trainer Arnaud Mercier hun kans tegen de Luxemburgse eersteklasser FC Schifflange 95, maar de thuisploeg kwam gretiger aan de aftrap en won met 2-1. Een testspeler zorgde voor de Henegouwse eerredder.

Club NXT wist als enige van de CPL’ers wél te winnen. Het won eenvoudig met 2-0 van eerstenationaler FC Knokke, na doelpunten van Audoor en Salah.

Voor degradant RFC Seraing blijft het zoeken naar een eerste oefenzege. Tegen de Luxemburgse eersteklasser Progres Niederkorn werd begin deze maand met 3-2 verloren en een maand later was moederclub FC Metz te sterk. Toen werd het 2-1. Tegen tweedenationaler Union Rochefortoise hoopten de Luikenaars dus hun kans te grijpen, maar het werd uiteindelijk 2-2. De bezoekende doelpunten kwamen van Silini en Perrey.

Ook vandaag en morgen staan nog heel wat oefenwedstrijden op de agenda:

Zaterdag 22 juli
14u00 Sparta Rotterdam (NL, 1e klasse) – SV Zulte Waregem
14u00 SK Beveren – ADO Den Haag (NL, 2e klasse)
14u00 KSK Heist (1e nat) – Jong Genk
16u00 HO Kalken (3e prov.) – Club NXT
16u00 Helmond Sport (NL, 2e klasse) – FCV Dender EH
17u00 KMSK Deinze – Winkel Sport (1e nat.)
18u00 KVK Tienen (1e nat.) – RFC Liège
19u30 Lierse K. – Berchem Sport (2e nat.)
19u30 Dessel Sport (1e nat.) – Patro Eisden

Zondag 23 juli
11u00 Red Star FC (FR, 3e klasse) – RFC Seraing

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top