De toekomstige Rode Duivels: Lucas Mbamba, in de voetsporen van Eden Hazard en Divock Origi

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag wordt de jonge Lucas Nbamba onder de loep genomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 1 juli 2022 stapte Lucas Mbamba op amper 15-jarige leeftijd over van Club Brugge, dat hem twee jaar eerder weghaalde bij KRC Genk, naar de Franse club Lille OSC. De talentvolle verdediger mocht op 28 februari 2023 zijn eerste profcontract ondertekenen bij Lille OSC.

Lille OSC enorm tevreden

Mbamba, die achteraan centraal en op de flanken uit de voeten kan, maakte snel indruk. Hij werd eerst bij de U17 gezet, maar na twee maanden werd hij al overgeheveld naar de U19 om er meer weerstand te krijgen. Afgelopen seizoen speelde hij zelfs bij het tweede elftal van Lille OSC en hij kwam er aan 21 wedstrijden.

Bij Lille OSC zijn ze dan ook zeer tevreden over zijn ontwikkeling. "We zijn tevreden dat Lucas zijn eerste profcontract ondertekende. Hij is een van de jongens bij de jeugd die een zeer groot potentieel heeft om op termijn door te stoten naar het eerste elftal. Dit is een nieuwe stap in zijn ontwikkelingsproces", liet voorzitter Olivier Létang weten op de clubkanalen.

Zoals Eden Hazard & co

Mbamba voelt zich alvast zeer goed bij Lille OSC. "Ik ben echt zeer tevreden met mijn contract. Het is een bewijs dat als ik mijn best doe op trainingen en in wedstrijden, ik daarvoor ook een beloning krijg. Het feit dat ik zoveel vertrouwen krijg van iedereen binnen de club, stelde mij in staat om vooruitgang te blijven boeken", aldus het Belgische talent.

Mbamba maakt deel uit van de U16 van België. Daar krijgt hij steevast zijn kans als rechtsachter en als de jongeling zich de komende jaren blijft tonen, mag hij uiteraard dromen van de Rode Duivels. In het verleden bewezen Belgische spelers als Eden Hazard, Kevin Mirallas en Divock Origi dat Lille OSC een zeer goede leerschool is om het nadien ver te schoppen in het internationale voetbal. Kan Mbamba, wiens broer Noah bij Bayer Leverkusen voetbalt, op de langere termijn in hun voetsporen treden?Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top