Union SG staat voor enorme uitdaging

Jupiler Pro League | Union SG kende twee fantastische jaren sinds de promotie naar de Jupiler Pro League. Het vocht twee keer mee om de landstitel, maar deze zomer is er een grote uittocht van sterkhouders. Het einde van een cyclus en Union SG moet opnieuw bouwen. Moet het ook zijn ambities bijstellen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG was vorig seizoen bijna landskampioen, maar in een krankzinnig slot besliste Club Brugge daar anders over. Van plaats 1 zakten ze alsnog naar plaats 3, waardoor ze ook nog eens naast de voorrondes van de Champions League grepen.

De Brusselaars zagen deze zomer al heel wat sterkhouders andere oorden opzoeken. Victor Boniface (Bayer Leverkusen), Teddy Teuma (Reims), Siebe Van der Heyden (Mallorca), Ismaël Kandouss (AA Gent), Oussama El Azzouzi (Bologna), Yorbe Vertessen (terugkeer naar PSV) en Simon Adingra (terugkeer naar Brighton) trokken de deur achter zich dicht in het Dudenpark. Daar moeten we ook coach Karel Geraerts nog aan toevoegen. Het is duidelijk dat Union SG voor een zeer grote uitdaging staat dit seizoen.

Nieuwe spelers

Union SG ziet dus meer dan een halve basisploeg vertrekken en het bestuur moest daarom ook al de transfermarkt opgaan. Ze wisten tot op heden al Charles Vanhoutte (Cercle Brugge), Kevin Mac Allister (Argentinos Juniors), Mathias Rasmussen (Brann Bergen), Fedde Leysen (PSV), Henok Teklab (Munster) en Elton Kabangu (Willem II) naar Brussel te halen.

De grote vraag is of zij het vertrek van al die sterkhouders wel kunnen opvangen. Zo werd Teklab uit de Duitse derde klasse gehaald en hopen ze bij Union SG op een nieuw sprookjesverhaal zoals met Deniz Undav. Leysen komt over van PSV en is een talent, maar kan hij Van der Heyden al vervangen? Op 28 juli opent Union SG met een derby in eigen huis tegen Anderlecht en dan weten we wellicht al wat meer over de sterkte van de ploeg.

Nieuwe trainer

Ook naast het veld veranderde er wat. Karel Geraerts en Union SG vonden geen akkoord over een nieuw contract en gingen zelfs uit elkaar. Alexander Blessin werd aangesteld als vervanger. De Duitser is terug in België, nadat hij een mislukt avontuur beleefde bij het Italiaanse Genoa.

Blessin is een trainer wiens energieke manier van voetballen enorm goed past bij het DNA van Union SG, maar hij zal ook moeten tonen dat hij geen 'one-hit wonder' was bij KV Oostende. Daar kende hij een geweldig seizoen, maar nadien kende hij nog maar weinig succes. Blessin liet al verstaan dat hij met Union SG wil meespelen aan de top van het klassement. Kwalificatie voor de Champions’ play-offs is de doelstelling en als dat zou lukken, dan mag Union SG spreken over een meer dan geslaagd seizoen.

Volg de Jupiler Pro League, met vrijdag 28 juli om 20u15 het duel tussen Union SG en RSC Anderlecht, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top