Hendrik Van Crombrugge kan van Maarten Vandevoordt een Rode Duivel maken

Sport |

Het is officieel: Hendrik Van Crombrugge staat op de loonlijst van Racing Genk. De voormalige doelman van Anderlecht wordt de tweede doelman achter Maarten Vandevoordt, met de taak om hem als zijn protegé te helpen groeien. Een slimme zet van de Limburgers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 30-jarige leeftijd begint Van Crombrugge aan zijn vierde seizoen in eerste klasse, na passages bij Sint-Truiden, Eupen en Anderlecht. Hij verlaat paars-wit met 120 wedstrijden op zijn naam en droeg de aanvoerdersband tijdens zijn vier seizoenen bij de club. De doelman is een geboren leider en zal bij Racing Genk een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn mooie carrière.

In Limburg wordt hij echter niet onthaald als de nieuwe nummer 1 onder de lat; die positie is voorbehouden aan Maarten Vandevoordt. De 21-jarige doelman is een waardevolle belofte en Van Crombrugge zal hem onder zijn hoede nemen. De ervaren keeper zal zijn pupil pushen om zijn talent maximaal te benutten. Met dat gegeven in het achterhoofd is één ding duidelijk: Genk heeft in Van Crombrugge de ideale man gevonden voor deze belangrijke rol.

Leidende rol

Genk heeft een traditie van uitstekende keepers, of ze nu opgeleid werden bij de club (Courtois, Casteels) of van buitenaf kwamen. Vandevoordt is zo’n diamant, die de aandacht greep van RB Leipzig. De Duitsers hebben hem al gekocht en lenen hem tot juli 2024 uit aan Genk. Met al meer dan 120 wedstrijden op zak bij de Genkenaren is Vandevoordt op 21-jarige leeftijd geen groentje meer.

De voorbije maanden verloor de voormalige Anderlecht-aanvoerder zijn plaats in het Lotto Park aan het fenomeen Bart Verbruggen, een onvervalst talent zoals er maar een paar zijn per generatie. Toch koesterde Van Crombrugge geen wrok, integendeel: hij stond zijn teamgenoot bij met raad en daad. Het is deze rol die de Belgische international (1 cap) zal moeten hernemen in zijn geboortestreek Limburg.

Boven zichzelf doen uitstijgen

Vandevoordt, de numero uno bij de Rode Duivels U21, moet nog opgeroepen worden voor de hoofdmacht van de Rode Duivels. Iedereen is het erover eens dat hij uiteindelijk deel zal uitmaken van de nationale elf en dat hij de gedoodverfde opvolger is van Thibaut Courtois, die weinig ruimte laat voor concurrentie. Soms leek het er echter op dat Vandevoordt dit seizoen in het doel van Genk bleef staan omdat niemand anders met hem kon concurreren. Een situatie die de groei van de doelman de afgelopen maanden enigszins heeft doen stagneren. Genk heeft daarom Van Crombrugge aangetrokken, wiens 300 wedstrijden op de teller garant staan voor een beetje concurrentie.

Van Crombrugge moet Vandevoordt boven zichzelf doen uitstijgen en zijn spel naar een hoger niveau tillen voordat hij naar Leipzig verkast, waar hij op veel minder geduld zal kunnen rekenen. Als geloofwaardig en betrouwbaar alternatief zal hij zijn jonge ploegmaat begeleiden bij zijn groei en, waarom niet, naar een eerste selectie voor de Rode Duivels loodsen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top