Trekt Michy Batshuayi met RC Lens de Ligue 1 en Champions League in?

UEFA Champions League | RC Lens is sinds het vertrek van Lois Openda naar RB Leipzig op zoek naar een doelpuntenmaker. De Franse eersteklasser wordt gelinkt aan Michy Batshuayi. Zoals elke zomer is zijn toekomst ook deze keer onduidelijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Batshuayi scoorde vorig seizoen 20 goals in 32 wedstrijden voor Fenerbahçe, maar desondanks wisten de Turken de landstitel niet te winnen. Ondertussen zou Fenerbahçe zelfs nadenken over een vertrek van de 29-jarige ex-spits van Standard. RC Lens wordt genoemd en de Fransen zouden al de negende profclub kunnen worden van ‘Batsman’. Hij speelde al voor Standard, Marseille, Chelsea, Valencia, Borussia Dortmund, Besiktas, Crystal Palace en Fenerbahçe.

40% van de doelpuntenproductie kwijt

RC Lens, dat komend seizoen in de Champions League actief is na de tweede plaats van vorig seizoen, moet een spits halen na het vertrek van Openda naar RB Leipzig en Fofana naar Saoedi-Arabië. Daardoor verloren ze maar liefst 40% van hun doelpuntenproductie van vorig seizoen in enkele weken tijd. Batshuayi heeft dan wel niet hetzelfde profiel als Openda, de Belg heeft wel al bewezen dat hij de weg naar de netten weet te vinden. Openda is een explosiever type en heeft uiteraard de toekomst nog voor zich op zijn 23ste, terwijl Batshuayi meer een man is voor de zestienmeter en op zijn 29ste nog weinig doorverkoopwaarde heeft.

De Rode Duivel zou wel graten zien in een transfer naar RC Lens en een grote aanpassingsperiode lijkt hij ook niet nodig te hebben. De Ligue 1 heeft immers maar weinig geheimen voor hem, aangezien hij er tussen 2016 en 2018 speelde. Hij was toen aan de slag bij Olympique Marseille, waar hij 33 doelpunten en 10 assists liet optekenen in 78 wedstrijden. RC Lens kende een fantastisch seizoen en het zal zeker niet makkelijk worden om dit te herhalen. Met de komst van Batshuayi zou de club wel kunnen tonen dat ze wel die ambitie hebben.

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top