Oefenduels CPL: 8 overwinningen, 3 gelijke spelen en maar liefst 7 nederlagen in oefenweek 4

Challenger Pro League | Afgelopen week stonden opnieuw heel wat ploegen uit de Challenger Pro League op het oefenveld. Hieronder vindt u een overzicht van hoe ze het ervan af hebben gebracht in de vierde week van de voorbereidingscampagne.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel SK beet op dinsdag al de spits af met een 3-2-overwinning tegen Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht. De Limburgse doelpunten kwamen van de voet van Talvitie, Schoofs en Gordic. Afgelopen weekend speelde Lommel een toernooi, maar overtuigen kon het daarin niet. Het werd een 4-0-nederlaag tegen de Duitse vierdeklasser Alemannia Aachen en een 3-1-nederlaag tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC. Pierrot scoorde in die partij de eerredder.

Nog op dinsdag zette Beerschot een overtuigende prestatie neer tegen derdeprovincialer Schelle Sport. 0-10 na doelpunten van Kosiah, Verlinden, Thorisson, Alhassan, Nzita, Osei Bonsu, Weymans (2x), Koide en Koshi. Een voorbode voor de oefenpartij tegen eersteklasser KV Kortrijk afgelopen vrijdag. Opnieuw vond Kosiah de weg naar doel, wat resulteerde in een overtuigende 1-0-zege voor Beerschot.

Op woensdag hadden SK Beveren en RFC Liège minder succes. Op bezoek bij respectievelijk OH Leuven en Union Saint-Gilloise werd het 5-1 en 4-0. Servais zorgde voor de Oost-Vlaamse eerredder. Diezelfde avond wist Lierse dan weer met 1-3 te winnen op het veld van de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven, na doelpunten van Van Acker, Sampers en Kireev. Testspelers Reynders en Nkaka maakten hun opwachting.

Na een rustdag op donderdag, volgde afgelopen weekend nog heel wat beweging op de oefenvelden in de Challenger Pro League. Terwijl Beerschot succes boekte tegen KV Kortrijk, had Club NXT op datzelfde moment een offday, met een 0-4-nederlaag tegen USL Dunkerque, uit de Ligue 2. FCV Dender EH hield Cercle Brugge op een 0-0-gelijkspel, terwijl Francs Borains afklopte op een 2-2-gelijkspel tegen de Franse derdeklasser FC Rouen, na doelpunten van Chaabi.

Op zaterdag bevestigde FCV Dender EH de goede vormpeil met een 1-2-overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. Doelpunten kwamen van de voet van Borry en Hens. Ook RFC Liège won op bezoek bij tweedenationaler RCS Verlaine (0-2 met doelpunten van Cascio en Mouhli), terwijl RFC Seraing met 2-1 de boot in ging tegen moederclub FC Metz. Het Luiks doelpunt kwam van de voet van Cachbach.

Club NXT spoelde de nederlaag van vrijdag door met een 0-3-zege tegen eersteprovincialer Eendracht Mazenzele. SV Zulte Waregem hield Racing Genk op een 3-3-gelijkspel, met doelpunten van Ndour (2x) en Diop.

RSCA Futures (0-4 winst tegen tweedenationaler KSV Oudenaarde met doelpunten van Stassin, Ishak, Tajaouart en Azaouzi), Jong Genk (0-6 winst tegen derdenationaler Eendracht Termien met doelpunten van Abid, Nuozzi, Tourné, Caicedo, Rotundo en Pinncock) en KMSK Deinze (5-2 nederlaag tegen FC Groningen, met eerredders van Ferdinan (2x)) speelden afgelopen zaterdag hun eerste partij uit de voorbereidingscampagne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top