De toekomstige Rode Duivels: Samuel Nibombé, de Carolo die Bayern & co charmeert

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag wordt de jonge Samuel Nibombé onder de loep genomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Samuel Nibombé is een naam die wellicht enkel de volgens van Sporting Charleroi en misschien ook RSC Anderlecht bekend in de oren klinkt. Hij maakte immers nog geen deel uit van de eerste ploeg van Charleroi, waar hij vorig seizoen voor de U18 uitkwam. Toch deed zijn naam de afgelopen maanden de ronde in de vaderlandse media.

Veel kwaliteiten

Nibombé is nog maar 15 jaar en speelt al bij de U18 van Sporting Charleroi, waar hij afgelopen seizoen zeer sterk voor de dag kwam. De boomlange centrale verdediger – 1m98 – speelde in het verleden voor Bergen. In 2015 plukte Anderlecht hem daar weg en Nibombé zou uiteindelijk drie jaar op Neerpede spelen. Hij werd er niet aanzien als een groot talent en Charleroi wist hem daar weg te halen. Een transfer waar ze tot op heden allerminst spijt van hebben.

Nibombé ontwikkelde zich de afgelopen jaren bijzonder goed en maakt heel veel indruk. Hij wordt omschreven als een verdediger die sterk is in de duels, best snel voor zijn lengte en bovendien ook nog over een goede passing beschikt. Alleen moet hij opletten dat hij soms niet te overmoedig wordt in het uitvoetballen. Die kwaliteiten zijn ook andere clubs opgevallen.

Heel veel interesse

Charleroi probeert Nibombé een eerste profcontract te laten ondertekenen, maar die gesprekken verlopen moeizaam. Op zijn 15de, wanneer jonge talenten hun eerste profcontract voor maximaal drie jaar kunnen ondertekenen in België, hebben heel veel ploegen hem op de radar staan. Volgens La Dernière Heure zou Anderlecht hem graag willen terughalen en ook KRC Genk heeft zijn oog laten vallen op hem.

Zij krijgen echter concurrentie van grote buitenlandse clubs, die zeer vaak rondspeuren in België. Manchester United en Bayern München hebben hun oog ondertussen ook al laten vallen op de aanvoerder van de U16 van België. Voorlopig speelt Nibombé nog voor Charleroi, maar zijn toekomst is dus nog onzeker. Het potentieel is er alvast, maar op zijn 15de moet de entourage van de speler goed begeleiden en voor een goed sportief project kiezen. Wie weet zien we hem dan wel op de langere termijn in het shirt van de Rode Duivels? Al kan hij ook voor Togo kiezen. Zijn vader Daré Nibombe (ex-La Louvière en Bergen) was in het verleden 71 keer Togolees international.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top