Sylla naar Straatsburg, Openda bijna van RB Leipzig

Voetbal | De zomermercato-machine draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vadis Odjidja vervolgt zijn carrière bij Hajduk Split. De 34-jarige middenvelder, die geen nieuw contract kreeg bij AA Gent, tekende voor één seizoen bij de club waar Ivan Leko trainer is. Gojko Cimirot heeft ook een nieuwe werkgever gevonden. De ervaren middenvelder tekende geen nieuwe overeenkomst bij Standard en hij heeft met Al-Fayha FC een nieuwe club gevonden. Hij tekende voor twee seizoenen bij de club uit Saoedi-Arabië.

Bij KV Mechelen en RWDM viel er ook nieuws te rapen. De Maneblussers wisten Mory Konaté, einde contract bij STVV, toch te overtuigen om naar Mechelen af te zakken. De defensieve middenvelder tekende een overeenkomst voor drie seizoenen met optie voor nog een jaar. Bij RWDM zetten ze volgens La Capitale alles op alles om Xavier Mercier terug naar België te halen. De 33-jarige creatieve middenvelder, ex-OHL, speelt voor de Hongaarse topclub Ferençvaros.

Anderlecht werd vandaag opnieuw gelinkt aan Noah Atubolu. De 21-jarige doelman zou volgens Het Laatste Nieuws op weg zijn naar RSCA, maar vandaag maakte diens club Freiburg bekend dat de Duitse keeper een nieuw contract ondertekende. Bij Club Brugge gaan ze een nieuwe basispion laten vertrekken. Abakar Sylla trekt naar Straatsburg. Het Laatste Nieuws weet dat beide clubs een deal vonden en de Bruggelingen strijken 20 miljoen euro (inclusief bonussen) op. Sylla zou er jaarlijks 1 miljoen euro netto gaan verdienen.

Transfers voor Lavia en Openda?

De saga rondom Loïs Openda blijft voortduren. De spits gaat RC Lens wellicht verlaten voor RB Leipzig, maar er zijn tegenstrijdige berichten. Kicker meldt dat er een akkoord is omtrent een transfersom van 38 miljoen euro, exclusief bonussen, maar het Franse L'Equipe ontkent dit. Toch is de verwachting dat beide teams een overeenkomst vinden.

Bij Liverpool staat Jordan Henderson op het punt om de Engelse topclub te verlaten. Steven Gerrard wil hem naar Al-Ettifaq halen en de kans wordt steeds groter dat de transfer zal plaatsvinden. Fabinho geniet dan weer interesse van Al-Ittihad. Een vertrek van een, of misschien wel beiden, zou de deur kunnen openen voor Roméo Lavia. De Rode Duivel wordt al enige tijd aan Liverpool gelinkt.

Bij PSG gaat er mogelijk nog een grote naam andere oorden opzoeken. Renato Sanches zou Parijs mogen verlaten en José Mourinho zou hem volgens Sky Sports Italia dolgraag naar AS Roma willen halen. Bij Bayern München willen ze na een seizoen af van Sadio Mané, die de hoge verwachtingen nooit kon inlossen. Volgens Kicker kreeg de aanvaller van het bestuur te horen dat ze niet meer op hem rekenen.

Brecht Dejaegere lijkt zijn transfer ook zo goed als beet te hebben. De middenvelder was einde contract bij Toulouse en werd gelinkt aan Anderlecht en Standard, maar Het Nieuwsblad weet dat hij op weg is naar Charlotte FC. Dejaegere is dus de volgende Belg die naar de Major League Soccer trekt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top