Waarom Laifis niet terugkeert naar Standard

Jupiler Pro League | Op papier is Kostas Laifis nog steeds een speler van Standard, maar bij de voorbereiding van het nieuwe seizoen en het begin van de zomerstage stuurde de Cyprioot zijn kat. Bij Standard weten ze niet waar de international uithangt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waar is Kostas Laifis? Dat is de vraag die de laatste dagen steeds meer wordt gesteld bij Standard. De reden is niet ver te zoeken: de Cypriotische international, nog voor één seizoen onder contract, had aanwezig moeten zijn bij het hervatten van de training. Of zoals Carl Hoefkens het onlangs nog eens ter herinnering bracht na een vriendschappelijke wedstrijd tegen RWDM: "Laifis is nog steeds een speler van Standard". De 30-jarige verdediger denkt daar echter anders over, want hij is al een paar dagen afwezig.

Na 7 seizoenen aan de oevers van de Maas vond Laifis ongetwijfeld dat het tijd was om zijn geluk elders te gaan vinden. Standard lijkt niet van plan om de plannen van de verdediger tegen te werken, gezien zijn geleverde diensten ruimschoots voldoende zijn om een gunst waard te zijn. Bovendien heeft de Cyprioot een goede reden om andere oorden op te zoeken.

Terug naar huis

Dat Laifis het ruime sop wil kiezen, is niet verwonderlijk. De verdediger heeft eerder al de wens geuit om dichter bij zijn familie in Cyprus te wonen en werken. Vanaf april stond Standard hem daarom toe om terug te keren naar het Griekse eiland om bij zijn gezin te zijn en op zoek te gaan naar een nieuwe professionele uitdaging.

Helaas heeft Laifis nog geen nieuwe club kunnen vinden, waardoor Standard veronderstelde dat hij vanaf 5 juli terug zou meedoen met de training voor het volgende seizoen. Sindsdien is er geen spoor meer van de speler.

Vaag

Wat wel een beetje een probleem is, zijn de vage bewoordingen in het contract van de 30-jarige verdediger. De Cyprioot was overtuigd dat hij op 30 juni 2023 aan het einde van zijn contract zou zijn. 

Maar het blijkt dat het voormalige management van Standard een verlengingsoptie van een jaar had, die het heeft geactiveerd voordat de club werd verkocht. Dit werd gedaan zonder de speler goed te informeren, wat vermoedelijk een gevoel van frustratie heeft gecreëerd bij Laifis. Elke club die nu de verdediger wil overnemen, moet een transfersom betalen aan Standard.

De plotse radiostilte van Laifis draagt ongetwijfeld niet bij tot kalmte bij de Luikse ploeg. Het  management moet dit probleem oplossen, zodat de ploeg zich kan concentreren op de komende transferperiode. Het is immers een publiek geheim dat de Rouches nog versterking nodig hebben.

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus


Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top