Deze atleten gaven er de brui aan na hartproblemen

Sport | Topsport is niet altijd even gezond voor het lichaam. Atleten worden daarom grondig gescreend en de laatste jaren werden er regelmatig hartproblemen ontdekt. Op het absolute topniveau betekent dat vaak het einde van de carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sep Vanmarcke

Wielrenner Sep Vanmarcke moest abrupt een einde maken aan zijn carrière en nam eind juni 2023 deel aan zijn laatste wedstrijd in het Belgisch kampioenschap op de weg in Izegem. Aan het einde van de wedstrijd kreeg hij last van hartkloppingen. Bij de onderzoeken werd al snel een hartafwijking vastgesteld die tot een hartaanval had kunnen leiden. De 34-jarige wielrenner stopte meteen.

Sergio Agüero

Sergio Aguëro besliste om op 33-jarige leeftijd van Manchester City over te stappen naar FC Barcelona. Hij wilde er graag samenspelen met boezemvriend Lionel Messi. Dat plan viel in duigen. Messi vertrok wegens de financiële problemen bij de club. Aguëro zou uiteindelijk enkele maanden later tot ieders verrassing de schoenen aan de haak hangen. Op 30 oktober 2021, tijdens een wedstrijd tussen Barcelona en Alaves, kreeg de spits een pijnlijk gevoel in de borstkas. Verdere onderzoeken gaven aan dat er hartproblemen waren. Agüero besliste twee maanden later om te stoppen met voetballen.

Sonny Colbrelli

Sonny Solbrelli kreeg in maart 2022, tijdens de Ronde van Catalonië, een hartaanval. Na de finish van de eerste etappe kreeg hij de nodige zorgen toegediend door de hulpdiensten. Hij heeft zijn leven te danken aan een op de finish geplaatste defibrillator waarmee hij kon worden gereanimeerd. Hij liet nadien een interne defibrillator plaatsen, dit apparaat maakt het mogelijk om de hartslag te corrigeren indien nodig in extreme gevallen. Eind 2022 besliste hij om te stoppen met wielrennen.

Lilian Thuram

De voormalig Frans international, met zijn twee doelpunten in de halve finale een van de helden van Frankrijk op het WK 1998, speelde voorAS Monaco, Parma en Juventus. In 2008, toen Lilian Thuram voor FC Barcelona speelde, koos hij ervoor om zijn carrière voort te zetten bij Paris Saint-Germain. Maar eind juni kondigde hij tijdens een persconferentie aan dat er tijdens de medische keuring een erfelijke hartafwijking werd vastgesteld. Zijn broer stierf tijdens het basketballen na een hartaanval. Na verder onderzoek besliste Thuram om begin augustus zijn afscheid als profspeler aan te kondigen.

LaMarcus Aldridge

LaMarcus Aldridge weet sinds zijn debuut in de NBA in 2006 dat hij lijdt aan het Wolff-Parkinson-White-syndroom, een hartritmestoornis. Hij monitorde deze stoornis met zijn artsen, maar op 10 april 2021 ging het mis. Tijdens een partij tegen de LA Lakers voelde de speler van de Nets zich niet goed. Hij had een zeer hoge hartslag en op 35-jarige leeftijd besliste de speler om er nadien een punt achter te zetten. Enkele maanden later keerde hij even terug uit pensioen, maar in maart 2023 besliste Aldridge dat het genoeg was geweest.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top