Waarom Anderlecht van Patris de tweede duurste verdediger ooit maakte

Jupiler Pro League | Bij RSC Anderlecht is de mercato echt begonnen. Kasper Dolberg werd aangetrokken, maar de Brusselaars stelden met Louis Patris ook een nieuwe rechtsachter voor. Kan de 22-jarige ex-speler van Standard Anderlecht eindelijk komaf laten maken met een probleempositie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht heeft met Michael Murillo een degelijke rechtsachter onder contract staan. De Panamees is al jaren de nummer een op zijn positie, maar hij heeft altijd een gebrek aan concurrentie gehad. Murillo is een technisch vaardige rechtsachter, die aanvallend een meerwaarde is. Met 14 goals en 17 assists in 134 wedstrijden kan hij als verdediger geen onaardige aanvallende statistieken voorleggen.

Concurrent of vervanger van Murillo?

Alleen heeft hij één groot werkpunt: zijn concentratie. Murillo is indien gefocust een van de betere rechtsachters van het land, maar soms is hij te gemakzuchtig en verdedigt hij niet scherp genoeg. Dat kostte Anderlecht al de nodige tegendoelpunten. Bovendien wil Murillo graag een volgende stap zetten en Anderlecht werkt graag mee.

Anderlecht zocht de afgelopen jaren steevast naar een concurrent om Murillo scherp te houden. Vorig jaar haalde toenmalig sportief manager Peter Verbeke Abdulrazak Ishaq naar Brussel. Er werd ruim 3 miljoen euro betaald, maar de Nigeriaan stelde teleur. Hij kreeg aanvankelijk zijn kans, maar Ishaq viel door de mand. Hij speelde vooral bij RSCA Futures, maar ook daar kon hij niet overtuigen. Anderlecht zoekt deze zomer een nieuwe club voor hem.

Killian Sardella kreeg ook al meermaals zijn kans als rechtsachter, maar het Neerpede-talent kon zich ook nooit echt helemaal tonen. Sardella is opgeleid als centrale verdediger en is eigenlijk de ideale verdediger die rechts kan spelen in een driemansdefensie. Noah Sadiki werd ook al af en toe getest, maar het talent lijkt op weg naar de uitgang. Anderlecht zijn laatste rechtsachter die écht voldeed, was Andy Najar. De Hondurees was defensief scherp en aanvallend droeg hij zijn steentje bij. Zonder al dat blessureleed was hij de voorgaande jaren wellicht nog steeds de vaste man op de rechtsachter. Hij speelt ondertussen in de Major League Soccer.

Fredberg onder de indruk

Met Louis Patris hoopt Anderlecht eindelijk een rechtsachter te hebben gevonden die een zeer constant niveau haalt. De 22-jarige belofteinternational toonde zich vorig seizoen alvast. Hij is aanvallend een meerwaarde (3 goals en 8 assists bij OHL), maar defensief is hij verbetener dan Murillo. Die durfde bij een omschakeling soms op zijn gemakje terug te keren, terwijl Patris zich toch meer in het defensieve werk kan bijten. In onderstaande tweet kan je daarover al wat meer statistieken bewonderen en het is een van de hoofdredenen waarom Anderlecht fors investeerde in de Belg.

Jesper Fredberg gelooft alvast in de jonge Belg en betaalde 3,5 miljoen euro. Daarmee is hij zelfs de tweede duurste verdediger ooit van Anderlecht. De club hoopt eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor een positie waar het toch al jaren geen weelde had. "Met Louis halen we een talentvolle, Belgische speler bij onze kern. Op de flank kan hij zich tonen met zijn snelheid en offensieve impulsen. We zijn erg tevreden dat we hem met een langdurig contract hebben kunnen vastleggen zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen”, verklaarde hij bij de komst van Patris.

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top