Stengs kan bij Antwerp blijven, vervoegt Iniesta Messi?

Sport |

De zomermercato-machine draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp wil z’n sterke mannen behouden. Volgens De Telegraaf zou Calvin Stengs weleens op de Bosuil kunnen blijven. De Great Old heeft echter nog geen akkoord bereikt met zijn club OGC Nice, die hem vorig seizoen uitleende aan het stamnummer 1.

Anderlecht heeft nog geen definitief afscheid genomen van Islam Slimani. De Algerijnse spits gaf in een interview met L'Equipe aan dat de deur voor paars-wit nog op een kier staat. De komst van Kasper Dolberg zou een mogelijke deal echter in gevaar kunnen brengen.

Westerlo heeft een opvolger gevonden voor Maxim De Cuyper bij Genk. Tuur Rommens, vorig seizoen nog aanvoerder van Jong Genk, keert terug naar de Kempen nadat hij in 2012 het Kuipje verliet voor Limburg.

Cercle Brugge heeft intussen afscheid genomen van Franck Kanouté, die naar Partizan Belgrado verkast. De Vereniging heeft ook Thomas Didillon, die terugkeerde van zijn uitleenperiode bij Monaco, verteld dat hij andere oorden mag opzoeken. Groen-zwart heeft immers voormalig Lierse-doelman Maxime Delanghe aangetrokken.

PSG wisselt van coach, Ancelotti naar Brazilië

In Engeland heeft Arsenal naar verluidt een akkoord bereikt over Declan Rice. Volgens The Athletic tekent de Engelse international voor 122 miljoen euro bij The Gunners. Jurrien Timber maakt vanuit Ajax ook de overstap naar het Emirates Stadium. Een ander lid van de Three Lions, Mason Mount, verlaat Chelsea officieel voor Manchester United. Roberto Firmino, contractvrij sinds het einde van zijn avontuur bij Liverpool, tekende voor het Saoedische Al-Ahli.

In Spanje heeft Barcelona Inigo Martinez, voormalig speler van Athletic Bilbao, aan zich gebonden. De verdediger was sinds zijn vertrek bij de Baskische club contractvrij. Real Madrid verliest dan weer trainer Carlo Ancelotti aan het einde van volgend seizoen. Nu zijn contract afloopt, is de Italiaanse coach klaar om de teugels van het Braziliaanse nationale elftal over te nemen, zoals al maanden het gerucht gaat. Een bron bij de Braziliaanse voetbalbond (CBF) bevestigde het nieuws dinsdag aan AFP.

In Duitsland is RB Leipzig naar verluidt terug in de race voor Loïs Openda. Lens heeft een bod van iets meer dan €40 miljoen ontvangen voor de Rode Duivel. Bayer Leverkusen heeft een vervanger gevonden voor Karim Bellarabi, die nu vrije speler is. Jonas Hofmann komt over van Borussia Mönchengladbach. Granit Xhaka zou ook kunnen worden overgenomen van Arsenal.

In Italië tekent Angel Di Maria, vrij sinds het einde van zijn contract bij Juventus, in de komende uren voor zijn oude club Benfica. Volgens de altijd goed geïnformeerde Fabrizio Romano is het slechts een kwestie van tijd. Volgens Gazzetta dello Sport zou de Oude Dame Domenico Berardi en/of Sergej Milinkovic-Savic aan haar loonlijst kunnen toevoegen.

In Frankrijk nam Paris Saint-Germain woensdag officieel afscheid van Christophe Galtier. Er wordt verwacht dat Luis Enrique hem zal opvolgen op de Parijse bank. Ook in de Ligue 1 heeft Maximiliano Caufriez, die vorig seizoen van Spartak Moskou werd uitgeleend aan Clermont, een definitieve overstap gemaakt naar het Centraal Massief.

In de Verenigde Staten aast Inter Miami op een stunttransfer. De ploeg van David Beckham, die Lionel Messi en Sergio Busquets al heeft aangetrokken, zou een zekere Andrés Iniesta kunnen binnenhalen, die vrij is sinds hij de deur bij het Japanse Vissel Kobe achter zich dichttrok. Dat is althans wat het Catalaanse medium Rac1 meldt. Jordi Alba en Luis Suarez zouden ook de overstap naar Florida kunnen maken.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top