Aanvoerder Christophe Lepoint (38) kiest voor verlengd verblijf bij RFC Seraing

Challenger Pro League | Terwijl anderen in zijn plaats misschien al de voetbalschoenen aan de haak zouden hangen, breit Christophe Lepoint nog minstens één seizoen een vervolg aan zijn voetbalcarrière. De inmiddels 38-jarige centrale middenvelder zal ook na de degradatie naar de Challenger Pro League de aanvoerdersband dragen in het Stade du Pairay van RFC Seraing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lepoint maakte vorig seizoen de overstap van het ter zielen gegane RE Mouscron naar RFC Seraing. Hij werd er met zijn ervaring meteen tot aanvoerder gekroond en gold als voorbeeld voor de jeugd in het elftal van de Luikse club. Hij speelde liefst 25 wedstrijden bij de hekkensluiter in de Jupiler Pro League, maar moest in september, oktober en november wel een tijdlang aan de kant blijven met een vervelende knieblessure. Na nieuwjaar kwam hij opnieuw in de ploeg en was goed voor één doelpunt en één assist.

Nu krijgt Lepoint, die een verleden heeft bij RSC Anderlecht, AFC Tubize, Moeskroen, KAA Gent, Zulte Waregem, KV Kortrijk en Waasland Beveren en ook een tijdlang in het buitenland speelde bij Charlton, Genclerbirligi, Willem II en 1860 Munchen, een nieuw contract voor één seizoen in het Stade du Pairay. Zijn ervaring moet ook komend seizoen een voorbeeld zijn voor de aanstormende jonge talenten bij de club, in een uitdagend seizoen vlak na de degradatie uit de Jupiler Pro League.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top