Beloften van Standard geven dit seizoen kans aan nieuwe gezichten

Challenger Pro League |

De beloftenploeg van Standard, SL16, zal volgend seizoen alvast kunnen rekenen op Adrien Giunta en Hakim Sahabo. Beide aanvallende middenvelders moeten voor aanvallende impulsen zorgen in het elftal van Joseph Laumann.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Adrien Giunta is een 22-jarige aanvallende middenvelder die afkomstig is uit Luik, maar zijn jeugdopleiding in het buitenland genoot. Zo speelde hij onder meer bij Torino in Italië en Team Ticino in Zwitserland. Daarna trok de jonge Belg met Italiaanse roots een eerste keer richting de beloften van Standard, maar besloot al snel zijn kans te wagen bij de eerste ploeg van Moeskroen. Na het faillissement verzeilde hij even zonder club en kwam Giunta uiteindelijk terecht bij Mandel United (2e nat.). Met 2 doelpunten in 17 wedstrijden op zak, keert hij nu terug naar de beloftenploeg van Standard voor 2 seizoenen, met optie op een bijkomende campagne.

Ook Hakim Sahabo zal volgend seizoen zijn kans wagen bij SL16. De 18-jarige Belg met Rwandese roots volgde zijn jeugdopleiding bij KRC Genk, RSC Anderlecht en KV Mechelen, alvorens recent de overstap te maken naar Lille OSC in Frankrijk. Nu tekende hij een contract voor drie seizoenen met optie op een bijkomende campagne bij de beloftenploeg van Standard.

Daarnaast raakte eerder ook bekend dat jeugdspelers Pharell Ndjeuga en Traore Nfamory hun eerste (prof)contract konden tekenen bij Standard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top