Kan Zinho Vanheusden zijn carrière weer op de rails krijgen bij Standard?

Jupiler Pro League | Standard lijkt op weg naar een mooie transfer. De Rouches praten met Internazionale omtrent de overgang van Zinho Vanheusden. De Belgische verdediger wil na enkele moeilijke jaren zijn carrière weer op de rails krijgen bij de club van zijn hart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard nam afscheid van Noë Dussenne (Lausanne Sports) en Konstantinos Laifis trekt weldra ook de deur achter zich dicht bij Standard. Trainer Carl Hoefkens wil er daarom defensieve versterking bij. Zinho Vanheusden is de topkandidaat. De centrale verdediger kent de Belgische competitie en de club, waardoor hij weinig aanpassingstijd nodig zou moeten hebben.

Vanheusden werd opgeleid bij Standard, tot Inter hem daar kwam weghalen. Hij maakte zijn debuut op het hoogste niveau echter bij Standard, waar hij van 2018 tot 2021 opnieuw actief was. Hij speelde er eerst op huurbasis. Nadien volgde een speciale financiële constructie, waarbij Standard hem kocht en nadien terug verkocht aan Inter. Dat waren vooral deals om de boekhouding op orde te krijgen. Doorbreken in Milaan zat er nog steeds niet in voor de eenmalige Rode Duivel, die in zijn carrière al kreeg af te rekenen met heel veel blessureleed.

De laatste kans?

Zinho Vanheusden is ondertussen 23 jaar en na zes seizoenen bij de profs heeft hij nog maar 101 officiële wedstrijden op de teller staan. De Limburger heeft dan ook met tal van blessures moeten afrekenen: gescheurde kruisbanden, een gebroken voet, andere knieproblemen… De speler is allerminst gespaard gebleven van de nodige pech en hij miste daardoor maar liefst 113 wedstrijden.

Enkel bij Standard bleef hij gedurende een lange periode fit. Bij Inter, Genoa en AZ kon hij nooit echt een hele reeks wedstrijden achter elkaar spelen. Blessures gooiden telkens roet in het eten. Een nieuwe terugkeer naar Standard is dan ook een zéér belangrijk moment in zijn carrière. Kan hij eindelijk de weg naar boven inzetten, of zal Vanheusden een ‘eeuwige belofte’ worden?

Een meerwaarde voor Standard?

Vanheusden liet eerder al vallen dat hij wel graten ziet in een terugkeer naar de Vurige Stede. Hij is er enorm geliefd, maar wat kan hij toevoegen aan dit Standard? Hij zal wellicht de nodige tijd nodig hebben om weer in topvorm te geraken, aangezien hij vorig seizoen slechts acht wedstrijden speelde bij AZ. Hij heeft heel erg nood aan een goede voorbereiding. Als hij die goed weet door te komen, valt het te hopen voor de Rouches dat hij zijn vroegere niveau weet terug te halen.

Als dat lukt, is Vanheusden een enorme aanwinst. Een defensief goede verdediger, met voetballende kwaliteiten en is bovendien ook nog eens leider. Standard kan deze kwaliteiten heel erg goed gebruiken. Standard geeft een kind van de club een mooie kans en voor beide partijen zou het wel eens een perfect huwelijk kunnen zijn. Samen eindelijk terugkeren aan de top van het Belgische voetbal.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top