Het verlies van Jean Butez wordt een zware aderlating voor Antwerp

Jupiler Pro League |

Is Jean Butez volgend seizoen nog steeds de doelman van Antwerp? De kans is groot van niet. Zijn vertrek lijkt onvermijdelijk. Het wordt een heel lastige opgave voor de Great Old om een evenwaardige vervanger te vinden, want de Fransman werd uitgeroepen tot beste doelman van afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jean Butez heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij aan het einde van het seizoen andere oorden wou opzoeken. Met de beker en de landstitel op zak, waar hij een heel groot aandeel in had, kan hem moeilijk iets verweten worden.

“Jean heeft net zijn beste seizoen achter de rug. Met zijn 28 jaar heeft hij de ideale leeftijd bereikt om een transfer te maken en hij heeft al duidelijk gemaakt dat hij de volgende stap wil zetten. Als de kans zich voordoet, zullen we (de transfer) niet blokkeren. Op voorwaarde dat de juiste prijs wordt geboden”, licht Sven Jaecques, CEO van Antwerp, toe.

Waar gaat hij heen? Er wordt richting Engeland gekeken, en meer specifiek Burnley. De club die wordt gecoacht door Vincent Kompany winkelt graag in België. Bart Verbruggen werd een tijdje gescout, tot de Engelsen schrokken van de vraagprijs van Anderlecht (20 miljoen). Daarom werd besloten om hun pijlen op Butez te richten, die wel betaalbaar zou zijn. Antwerp zal er ongetwijfeld financieel wel bij varen, maar hoe zit het op sportief vlak? De Fransman vervangen zal moeilijk worden.

De muur van Lille

Jean Butez, een veelbelovende speler bij Moeskroen, heeft het dit seizoen nog beter gedaan bij Antwerp. Met 100% speeltijd bij de Great Old heeft hij niets aan zijn concurrenten overgelaten, en dat is begrijpelijk als je zijn statistieken erop naslaat: in 52 wedstrijden heeft hij zijn netten 27 keer schoon gehouden en slechts 42 tegentreffers geslikt.

Beter in doel en zelfverzekerder in zijn spel en in het aansturen van zijn verdediging: de in Lille opgeleide keeper heeft dit seizoen een grote stap voorwaarts gezet. Met zijn 28 lentes is hij een van de sterkhouders van Antwerp; dat maakt de aderlating des te groter mocht hij vertrekken.

Wie o wie zal hem vervangen?

Over zijn vertrek is nog geen beslissing genomen, maar dat zal niet lang meer duren. En dus rijst de vraag wie hem gaat vervangen in het Antwerp-doel. Voorlopig staan Ortwin Dewolf en Davino Verhulst in de pikorde achter hem, maar het is moeilijk voor te stellen dat Antwerp op een van hen zal vertrouwen als hun nieuwe nummer 1. Eerstgenoemde is niet altijd een baken van vertrouwen geweest, terwijl de tweede op zijn 35ste geen oplossing is voor de toekomst.

Antwerp zal dus zeker naar de transfermarkt kijken. In België zijn er maar weinig namen die Butez kunnen vervangen. Simon Mignolet zal Club Brugge waarschijnlijk niet verlaten, terwijl Arnaud Bodart wellicht naar het buitenland verhuist. Misschien kan Antwerp proberen om Paul Nardi weg te lokken bij AA Gent; een keeper die zijn ups en downs heeft gekend, maar over het algemeen vaak zeer goede prestaties laat optekenen.

Tenzij de Belgische landskampioen z’n zinnen heeft gezet op een grote naam in het buitenland. De club beschikt over aanzienlijke financiële middelen en heeft in het verleden al een aantal stunttransfers verwezenlijkt. Het zou dus niet de eerste keer zijn. Eén ding lijkt zeker: ze zullen hoog moeten mikken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top