Ligue 1-clubs azen op Karel Geraerts

Ligue 1 |

Wordt de Ligue 1 de volgende bestemming in de carrière van Karel Geraerts? Naar verluidt zouden enkele Franse eersteklassers hengelen naar de diensten van de gewezen Union-coach. Gaat Geraerts in op de Franse lokroep?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een avontuur in de Ligue 1 wenkt voor Karel Geraerts, die zijn volledige profcarrière als speler in België doorlopen heeft. Amper enkele dagen na zijn vertrek bij Union door onenigheid over zijn nieuwe contract, ging het gerucht dat de 41-jarige coach interesse genoot van Nice, Lorient, Marseille (dat intussen een nieuwe coach aangesteld heeft) en Strasbourg, dat onlangs overgenomen werd door Chelsea-eigenaar Todd Boehly. Ook AS Monaco, waar Philippe Clement onlangs de deur gewezen werd, zou al gepolst hebben voor Geraerts.

Geraerts was lang in beeld bij Nice, maar volgens Italiaanse media zou Francesco Farioli nu in polepositie liggen om T1 te worden bij de Franse middenmoter. RMC Sport-journalist Sacha Tavolieri weet dan weer dat Nice de piste-Geraerts heeft afgesloten en dat de ex-Rode Duivel nu op weg is naar Strasbourg, de club van huidig Rode Duivel Matz Sels.

Voorgesteld door Mogi Bayat

Ook de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe meldt concrete interesse van Strasbourg in Geraerts. De huidige trainer, Frédéric Antonetti, zou naar verluidt op het punt staan om de club te verlaten. De Fransman, afkomstig uit Corsica, verving in januari zijn voorganger Julian Stéphan en behoedde Strasbourg van degradatie. Hij zou normaal gezien ook komend seizoen aanblijven – hij heeft een contract tot de zomer van 2024 –, maar na de overname van de Franse club door Boehly is zijn lot nu onzeker. De nieuwe Amerikaanse eigenaar twijfelt er volgens L'Équipe aan of Antonetti de ambities kan waarmaken.

Foot Mercato meldde eerder dat Lorient vorige week woensdag gesproken had met Geraerts, die bij de nummer tien van het voorbije Ligue 1-seizoen werd voorgedragen door Mogi Bayat. Maar bij de naam Mogi Bayat knelde het schoentje. Geraerts wou niet met de omstreden makelaar in zee gaan en heeft aangegeven dat de gesprekken moeten verlopen via zijn eigen zaakwaarnemers, Evert Maeschalck en Nico Vaesen.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top