Waarom de zomerversterkingen bij Anderlecht (voorlopig) uitblijven

Jupiler Pro League |

Na een teleurstellend seizoen is Anderlecht vastbesloten om te timmeren aan de terugweg naar de top. En toch: ondanks het feit dat de training drie weken geleden werd hervat en hun rivalen zich roeren op de transfermarkt, blijft de eerste zomertransfer van Anderlecht uit. Het geduld van de fans raakt stilaan op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een rampzalig seizoen 2022-2023, dat in april eindigde met een elfde plaats, wil Anderlecht volgend seizoen uit een ander vaatje tappen. Paars-wit was de eerste club die, samen met OH Leuven, de training hervatte op 8 juni. De troepen van Brian Riemer wonnen een paar dagen geleden vlot van Oudenaarde (0-5) in hun eerste oefenwedstrijd deze zomer.

Op het vlak van versterkingen is er echter nog geen beweging te bespeuren, met nog een maand te gaan voor de start van het nieuwe seizoen. Anderlecht is de enige Belgische club die nog geen enkele nieuwe speler heeft gerekruteerd in juni, wat de fans zorgen baart. Nochtans heeft de Brusselse club de afgelopen weken niet stilgezeten achter de schermen.

Vertrekkers maar nog geen versterkingen

In de wangelgangen van het Lotto Park vallen de namen van enkele potentiële zomeraanwinsten, maar het bestuur van Anderlecht heeft geen van hun oorspronkelijke plannen kunnen verwezenlijken. De pers meldde dat paars-wit interesse zou hebben in spelers als Kasper Dolberg (Nice), Luiz Vasquez (Boca Juniors) en Louis Patris (OHL). Anderlecht was ook in vergevorderde onderhandelingen verwikkeld met de jonge Argentijnse middenvelder Santiago Hezze (CA Huracán), maar de deal sprong op het laatste moment af.

Heeft de meest succesvolle club van België van zijn glans en aantrekkingskracht verloren na het voorbije rampseizoen, waardoor ze Europees voetbal misliepen? Daar is ongetwijfeld iets van aan. De situatie is echter des te zorgwekkender omdat er al enige tijd een aantal vertrekkers in de boeken staan. Bart Verbruggen vertrekt naar de Premier League, Islam Slimani zal zijn contract waarschijnlijk niet verlengen, Lior Refaelov en Adrien Trebel hebben de club al verlaten, terwijl Hendrik Van Crombrugge en Benito Raman ook op de wip zitten.

Bestuur sust

Het bestuur van paars-wit roept op tot geduld: “We moeten een team bouwen waar we trots op kunnen zijn. We moeten alleen transfers afronden als we ervan overtuigd zijn dat die spelers iets meer kunnen bijdragen dan de spelers die al bij de club zijn. We zullen klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen”, sprak CEO Jesper Fredberg onlangs.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht zijn prioriteiten gesteld en zal het binnenkort in actie schieten. Het dagblad heeft begrepen dat de Brusselse ploeg voor de start van het nieuwe seizoen maar liefst zeven spelers wil aantrekken: een rechtsback, een rechter centrale verdediger, twee middenvelders, een vleugelspeler en twee spitsen. De nieuwe sportdirectie zal de komende weken dus heel wat werk voor de boeg hebben.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top