Standard lokt potentiële sensatie naar de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Het bestuur van Standard zat zeker niet stil de afgelopen weken. Het verraste met de komst van trainers Carl Hoefkens (T1) en Yaya Touré (T2). Daarnaast wist het ook al Isaac Price en Aidan O’Neill te strikken als nieuwe spelers. De Rouches lijken met Romaine Mundle hun strafste aanwinst tot op heden vast te leggen. Wie is hij?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard heeft een grote slag weten te slaan. De Luikenaars hebben volgens transferspecialist Fabrizio Romano Romaine Mundle weten te overtuigen om naar de Vurige Stede af te zakken. De twintigjarige flankaanvaller komt transfervrij over van Tottenham en tekent wellicht voor vier jaar in Luik. Een knappe transfer.

Tottenham baalt

Mundle kon ook bijtekenen bij Tottenham en Anderlecht en FC Utrecht waren ook gecharmeerd, maar het is dus Standard dat met hem aan de haal gaat. De flankaanvaller wordt al vele jaren aanzien als een groot talent en bij Tottenham balen ze bijzonder hard dat hij de club verlaat. Toch moeten ze in Londen de hand ook in eigen boezem steken.

Mundle trekt immers niet onverwacht weg bij Tottenham, aangezien hij er dit seizoen niet één keer mocht opdraven bij de eerste ploeg. Nochtans deed hij het zeer goed bij het tweede elftal met 7 doelpunten en 5 assists in 24 duels. Hij zat wel vijf keer op de bank in de Premier League, maar invallen zat er niet in voor de talentvolle speler.

Na het ontslag van Antonio Conte nam Cristian Stellini tijdelijk over. "We hebben een aantal goede spelers die klaar zijn om minuten te maken in de Premier League. We hebben met Alfie Devine en Romain Mundle jongens in huis waarin we vertrouwen hebben dat zij een deel of volledige wedstrijd kunnen spelen in de Premier League", gaf hij Mundle even hoop. Ondanks diens woorden volgden er geen minuten.

Mogelijke sensatie op de Belgische velden

Het is geen toeval dat Mundle in de Jupiler Pro League neerstrijkt. De afgelopen jaren braken tal van jonge buitenlandse talenten door in de Belgische competitie. De Jupiler Pro League is een fysiek sterke competitie en de ideale leerschool voor een volgende stap. Mundle wil via België op termijn een mooie carrière uitbouwen.

Standard krijgt er met de jonge Brit een potentiële sensatie bij. Hij staat fysiek al vrij ver, is snel, technisch sterk, dribbelvaardig en kan links en rechts uit de voeten. Mundle heeft intrinsiek alle kwaliteiten om komend seizoen een sensatie te worden op de Belgische velden en Sclessin in lichterlaaie te zetten.Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top