Geraerts, Vanzeir, Mazzu: Union SG neemt moeilijk afscheid

Jupiler Pro League | Woensdagavond zorgde Union SG toch wel voor een grote verrassing door aan te kondigen dat het afscheid nam van succestrainer Karel Geraerts. De Brusselaars moeten zo dus opnieuw een trainer zoeken. Wat is de oorzaak van deze toch wel verrassende scheiding?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karel Geraerts en Union SG vonden de afgelopen weken geen akkoord omtrent een nieuw contract. Geraerts had nog een doorlopende verbintenis, maar desondanks werd de samenwerking beëindigd. De Brusselse club kwam met een officiële mededeling via de clubkanalen.

"Na het seizoen werd een analyse gemaakt van het voorbije seizoen en bood Union Karel een nieuwe overeenkomst aan. Er werd hierover geen akkoord gevonden tussen beide partijen. Ondanks een lopende arbeidsovereenkomst achtte de club dat niet voldoende om de samenwerking verder te zetten”, klonk het.

Stevige domper

Het vertrek van Geraerts is toch een harde noot om kraken voor Union SG. Ze eindigden derde in de Jupiler Pro League en maakten indruk in de Europa League. Geraerts nam een jaar geleden over van Felice Mazzu, toen die naar RSC Anderlecht vertrok. Geraerts wist Union SG nog beter te laten voetballen, maar de titel werd op de laatste speeldag verspeeld tegen het zwarte beest Club Brugge.

Union SG zal dus weer een nieuwe start moeten nemen. Ze verliezen weer hun succestrainer, daarnaast gaan ook heel wat smaakmakers de club verlaten. Teddy Teuma wil dolgraag naar Stade Reims. Huurlingen Simon Adingra en Yorbe Vertessen keren terug naar respectievelijk Brighton & Hove Albion en PSV. Victor Boniface is op zijn beurt ook grof wild op de transfermarkt. Union SG gaat dus snel een nieuwe coach moeten vinden, want er ligt nadien wellicht veel werk op tafel.

Weer een vertrek met wrange nasmaak

Geraerts zijn naam zou nu al de ronde doen in Frankrijk. FC Lorient zou, via Mogi Bayat, concrete interesse hebben en ook OGC Nice wordt genoemd. Net als Lille OSC en Olympique Marseille. Opvallend: Geraerts is zeker niet de eerste die het afgelopen jaar via de achterdeur vertrok uit het Dudenpark.

Felice Mazzu hoopte een jaar geleden net als Geraerts op een verbeterd contract, maar hij was teleurgesteld dat Union SG niet echt doorduwde om hem te laten blijven. Mazzu voelde een gebrek aan vertrouwen en trok naar Anderlecht. Dante Vanzeir kreeg het in januari ook aan de stok met het bestuur, want hij kon een lucratieve transfer versieren naar New York Red Bulls. De aanvaller was niet tevreden over de manier waarop Union SG zich opstelde tijdens de onderhandelingen. "Na al die goede jaren rekenen we op een minimum aan menselijkheid. Ik dacht dat ik een heel goede relatie had met de voorzitter, maar ik kreeg niet eens een berichtje van hem om me succes te wensen”, zei de spits over voorzitter Alex Muzio aan Le Soir.

Ook Casper Nielsen vertrok nadat hij het spel hard moest spelen door zijn kat te sturen naar de trainingen tijdens de zomer van 2022. Union SG moet hopen dat het volgend seizoen niet het slachtoffer wordt van de lijn die het duidelijk trekt.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top