Vijf jeugdproducten tekenen contract(verlenging) in Challenger Pro League

Challenger Pro League | De voorbije dagen hebben maar liefst vijf jeugdspelers ofwel hun eerste profcontract getekend, of hun contract bij hun club verlengd. Het gaat om Noah Solheid (RFC Seraing), Lukas Willen (SV Zulte Waregem), Ismael Baouf (RSCA Futures), René Mitongo (SL16) en Daniel Osman (SL16).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu bekend raakte dat de integratie van belofteteams in de Challenger Pro League en lagere reeksen voor onbepaalde duur wordt verlengd, zal het nieuws over een eerste profcontract voor jeugdproducten ongetwijfeld nog geregeld voorvallen. 

In die context raakte bekend dat Ismael Baouf (16) een driejarig contract tekende bij RSCA Futures. De centrale verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Charleroi en was een vaste waarde in de U18 van Anderlecht. Hij maakte ook twee keer zijn opwachting bij RSCA Futures in de Challenger Pro League (tegen Club NXT en RWDM). Daar zal hij zich de komende seizoenen verder ontwikkelen.

Hetzelfde kan gezegd worden van René Mitongo en Daniel Osman. Mitongo speelde de voorbije seizoenen vooral bij de U16 en U18 van Standard de Liège en tekende nu zijn eerste profcontract bij de club, met de bedoeling zijn kans te krijgen in de Challenger Pro League. Eerder deze week was Osman hetzelfde lot beschoren. De Slowaakse middenvelder en jeugdinternational tekende zijn eerste profcontract in Luik.

Iets opvallender is de aankondiging van degradant RFC Seraing. Het gaf jeugdspeler Noah Solheid (19) zijn eerste profcontract tot eind 2025. De jonge verdediger kwam in 2019 bij de jeugdacademie van de club aan en veroverde vorig seizoen een plaatsje in het eerste elftal. De komende twee seizoenen waagt hij zijn kans in de Challenger Pro League.

Ook degradant Zulte Waregem ten slotte geeft volop kansen aan een jeugdspeler. Lukas Willen kwam twee seizoenen geleden over naar de jeugdwerking van de club en kiest nu voor een verlengd verblijf aan de Gaverbeek tot 2026. De 20-jarige verdediger was eerder aan de slag in de jeugdreeksen van KMSK Deinze en Club Brugge.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top