Wat is de meerwaarde van Yaya Touré als T2 bij Standard?

Jupiler Pro League |

Yaya Touré, die op het punt staat om assistent-trainer te worden bij Standard, brengt een schat aan ervaring mee naar Sclessin waar de hele club veel profijt van zal hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een transfer uit de duizend. De komst van Yaya Touré als T2 naar Standard doet denken aan het roemruchte verleden van het stamnummer 16, dat zijn stempel heeft gedrukt in de Jupiler Pro League door mensen als Sérgio Conceição, Milan Rapaic en, meer recent, Barcelona-doelman Victor Valdés aan te trekken. De Ivoriaanse legende, die ook voor de Catalaanse club heeft gespeeld, is van al die namen misschien wel diegene die de grootste impact heeft gehad op het wereldvoetbal.

Onervaren

De voormalige box-to-box, die speelde voor Beveren, Monaco, Manchester City en Olympiakos, is meer dan alleen een ronkende naam. Hij wordt op elk continent gerespecteerd voor het niveau van zijn spel gedurende vele jaren en zijn rijk palmares. Als winnaar van de African Cup of Nations 2015 werd Yaya Touré vier keer verkozen tot Afrikaans speler van het jaar en won hij talloze trofeeën op clubniveau. Zo pronken op zijn palmares bekers in de Champions League, de Premier League en La Liga. Zijn bergen voetbalervaring worden ongetwijfeld een meerwaarde voor de jonge ploeg van Standard, die nog maar net bekomen is van het vertrek van Ronny Deila.

Op het veld geldt Touré als een legende, maar als coach is hij nog een groentje. De afgelopen twee jaar heeft hij kortstondig ervaring opgedaan als assistent in Oekraïne, voordat hij de U16’s van Tottenham ging coachen. Toch zal hij aan de zijde van Carl Hoefkens van waarde kunnen zijn met zijn gebruikelijke openhartigheid en charisma. Zijn persoonlijkheid, uitstraling en adresboekje zullen ook serieuze troeven zijn voor Standard in de zoektocht naar (inter)nationale spelers die de kern kunnen versterken. Het enige mysterie dat nog moet worden opgelost is zijn tactisch vermogen. Eén ding is zeker: zijn tijd aan de boorden van de Maas wordt een uitstekende leerschool, net als voor de T1.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top