Wordt Santiago Hezze die nieuwe Lucas Biglia van Anderlecht?

Jupiler Pro League | Anderlecht zou volgens goed geïnformeerde bronnen op het punt staan om Santiago Hezze in te lijven. Hezze is een verdedigende Argentijnse middenvelder waar een prijskaartje van 8 miljoen euro aan vasthangt. Sommigen zien in Hezze de nieuwe Lucas Bigla, maar gaat die vergelijking ook op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het bestuur van Anderlecht zou volgens tal van geruchten een akkoord bereikt hebben met Santiago Hezze: een 21-jarige Argentijnse middenvelder die tot voor kort het mooie weer maakte bij CA Huracán, een club uit Argentinië. Hezze wordt omschreven als een fysieke speler die ook over een aardig positiespel en zeer goede voeten zou beschikken. Sommige waarnemers vergelijken hem nu al met Lucas Biglia: de verdedigende Argentijnse middenvelder die van 2006 tot en met 2013 bij Anderlecht speelde en er ook lang de draaischijf was.

Vergelijking met Lucas Biglia

Hezze heeft dit seizoen twintig wedstrijden gespeeld in de Argentijnse eerste klasse en vijf in de Copa Sudamericana. Hij was daarin goed voor vier doelpunten. De jonge verdediger werd in 2021 ook al opgeroepen voor de U21 van Argentinië en dat wil volgens waarnemers toch al heel wat zeggen.

Als Hezze naar Anderlecht komt, zal hij vast en zeker vragen over Lucas Biglia voorgeschoteld krijgen. Biglia speelde volgens de website transfermarkt.be in totaal 304 wedstrijden voor Anderlecht en wist daarin 16 keer te scoren. De Argentijn was jarenlang dé draaischijf bij Anderlecht en was ook zeer geliefd in het Lottopark wegens zijn elegantie en techniek. In 2013 versierde hij een mooie transfer naar Lazio Roma. Daarna speelde Biglia nog voor AC Milan en nu maakt hij het mooie weer in Turkije.

Anderlecht zou volgens de geruchtenmolen 8 miljoen euro op tafel willen leggen voor Hezze. Paarswit kan zo’n bedrag ophoesten omdat het doelman Bart Verbruggen voor een flinke smak geld kan verkopen aan een club uit de Premier League. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dat Burnley of Brighton zal zijn. Hopelijk let Hezze goed op, want als hij goed presteert kan hij via de Brusselse club misschien ook een mooie carrière uitbouwen.
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top