Kan Carl Hoefkens Standard opnieuw naar de top leiden?

Jupiler Pro League | Afgelopen vrijdag kondigde het bestuur van Standard aan dat ze met Carl Hoefkens een nieuwe hoofdcoach hebben gevonden. De voormalige T1 van Club Brugge zal flink aan de bak moeten in Luik, want daar was de wederopstanding net opnieuw ingezet en wordt het geld niet door de ramen gegooid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond kwam het bestuur van Standard-Luik met het bericht dat Carl Hoefkens volgend seizoen de honneurs zal waarnemen op Sclessin. Hoefkens zou een contract van drie seizoenen hebben getekend en moet de Waalse club opnieuw naar de top leiden. Fergal Harkin, de sportieve baas bij de Rouches, was alvast erg opgetogen met de komst van Hoefkens. “We zijn erg blij dat we Carl Hoefkens mee aan boord hebben gehaald. Zijn visie op voetbal en zijn enthousiasme voor het spel hebben ons overtuigd”, klonk het.

Gecharmeerd

Harkin had een shortlist van enkele coaches. Daar stonden onder andere Alexander Blessin, Jess Thorup en Marc Wilmots op. Hoefkens werd naar verluidt uitgenodigd voor een eerste kennismaking en maakte daarin een goede buurt. Het gesprek duurde meer dan drie uur en er werd al gauw een tweede zitting geboekt. Die tweede keer was Pierre Locht, de algemene directeur van Standard, ook aanwezig.

Zowel Harkin als Locht zouden gecharmeerd geweest zijn door Hoefkens persoonlijkheid. De voormalige coach van Club Brugge kwam enthousiast over, toonde spelinzicht en stelde naar verluidt geen exuberante financiële eisen. De twee partijen kwamen tot een akkoord en kunnen nu samen aan een nieuw hoofdstuk beginnen.

Genoeg talent bij Standard?

Dat Standard bij Carl Hoefkens uitkomt, hoeft niet te verbazen. Hoefkens was als speler en als coach jarenlang actief in onze Belgische voetbalcompetitie en heeft ook weet van het talent dat in de Jupiler Pro League rondloopt. Bij Standard hebben ze heel wat talent van de hand moeten doen. Cimirot, Dussenne, Alzate, Zinkernagel en Melegoni hebben het schip verlaten en dus moet Hoefkens opnieuw beginnen bouwen. Het bestuur van Standard heeft Isaac Price en Aiden O’Neill een contract gegeven, maar voor de rest is het muisstil.

De Rouches hebben in tegenstelling tot Club geen tientallen miljoenen euro’s op de bankrekening staan en dus zal Hoefkens moeten roeien met de riemen die Standard heeft. Desondanks heeft hij het volste vertrouwen in zijn nieuwe avontuur. “Het is een voordeel dat ik ben aangesteld voordat de zomermercato definitief van start gaat”, klinkt het bij Hoefkens. Hopelijk krijgt de man de komende weken wel nog enkele spelers ter beschikking.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top