Bertaccini moet het vertrek van Perbet opvangen bij RFC Luik

Challenger Pro League | RFC Luik heeft een 'simpele' oplossing gevonden voor het vertrek van topschutter Jérémy Perbet. Het nummer twee uit 1e Nationale heeft namelijk één van de andere twee goalgetters van het afgelopen seizoen onder contract gelegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luikenaars maakten donderdagnamiddag bekend dat Adriano Bertaccini een tweejarig contract ondertekende bij de promovendus. Bertaccini is een 22-jarige Italo-Belg die het voorbije seizoen 27 goals scoorde voor Thes Sport. De jonge Henegouwer moest enkel oldtimers Jérémy Perbet (31 goals) en Teddy Chevalier (30 goals) voor zich dulden in de topschuttersstand.

Het voormalige jeugdproduct van KRC Genk (die tussen 2020 en 2021 ook nog een jaartje op uitleenbasis speelde bij SK Deinze) beseft alvast dat hij stevige schoenen moet vullen op Rocourt. "Het is niet makkelijk om iemand als Perbet op te volgen, maar ik wil echt alles geven voor deze club bij haar retour bij de profs", aldus Bertaccini op de officiële kanalen van zijn nieuwe club.

Bertaccini was transfervrij nadat zijn contract bij Thes Sport was afgelopen en stond ook in de belangstelling van enkele andere profclubs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top