De toekomstige Rode Duivels: Arthur Piedfort, een verdediger die in België wil ontbolsteren

Jupiler Pro League | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag wordt de jonge Arthur Piedfort onder de loep genomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De naam Arthur Piedfort doet waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen, maar dat is eigenlijk niet zo gek. Deze 18-jarige Belgische verdediger is namelijk al enkele jaren in Nederland actief, bij de jeugdelftallen van Nederlandse topclub PSV Eindhoven, waardoor we hem in België niet zo goed kennen. Komende zomer maakt Piedfort de overstap naar de Belgische eersteklasser Westerlo en kan hij ook in eigen land tonen wat hij waard is.

Niet langer bij PSV

Arthur Piedfort is op 1 februari 2005 geboren te Herentals. Hij begon op zeer jonge leeftijd te voetballen en sloot zich al gauw aan bij voetbalclub FC Gierle. Hij speelde als jonge knaap heel even voor SK Lierse, maar in 2013 maakte hij de overstap naar Nederland, naar de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Piedfort leerde bij onze noorderburen hoe je het best kan verdedigen en klom op naar het tweede elftal van PSV: Jong PSV. Deze ploeg speelt zijn wedstrijden in de Nederlandse tweede klasse. Piefort stond heel lang op een zucht van Jong PSV, maar het niveauverschil bleek nog iets te groot te zijn waardoor hij nog even moest rijpen bij de U18. Aan het einde van het vorige seizoen kreeg hij toch zijn kans… maar liep zijn ook contract af. Hij besloot om niet langer bij PSV te blijven en naar België terug te keren. Hier kreeg hij een aanbieding van Westerlo.

Jong, Belgisch en einde contract

Bij Westerlo geloven ze in Arthur Piedfort. Volgens vice-voorzitter Hasan Cetinkaya kan de club Piedfort voorbereiden op een volgende stap in zijn carrière, ondanks het feit dat het eerste elftal bij PSV nog buiten bereik lag. Westerlo richt zijn pijlen steeds vaker op jonge Belgische spelers die bij hun club einde contract zijn en daarin niet alleen. Heel wat eersteklassers doen dit om het gebrek aan eigen jonge talenten te compenseren, maar ook omdat de clubs hierdoor makkelijker aan de regel van de Pro League kunnen voldoen, die stelt dat er ten alle tijde minstens 6 Belgische spelers in een wedstrijdkern moeten opgenomen zijn.


Cetinkaya stelt dat jonge Belgische spelers belangrijk zijn voor zijn club. “Als we de kans krijgen om een jonge Belgische voetballer aan te trekken, mogen we die kans niet laten liggen. Dat weten onze scouts ook”, klinkt het. Arthur Piedfort zal volgend seizoen bij Westerlo te bewonderen zijn en als hij zich daar verder ontwikkelt, kan hij uitgroeien tot een zeer nuttige verdediger voor de toekomstige Rode Duivels. De knaap is vandaag de dag immers al international bij de U18.

Fan van deze reeks? Lees dan ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top