Minireeks 'ex-spelers CPL': hoe zou het zijn met... Mika Godts?

Challenger Pro League | Tijdens de winterse transferperiode wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild - de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de zomerbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij heeft er op zijn zachtst omschreven een nogal bewogen seizoen opzitten. De nog maar net 18 jaar geworden flankaanvaller Mika Godts was één seizoen geleden nog bankzitter in de eerste helft van het seizoen bij Jong Genk, maar versierde in de winterstop een transfer naar het Nederlandse Ajax. Hij leek nochtans op schema te zitten om door te breken bij de Limburgers, waar hij niet alleen 7 doelpunten scoorde en 1 assist gaf in de Challenger Pro League, maar sinds eind september ook mocht meetrainen met de A-ploeg onder leiding van trainer Wouter Vrancken.

Speelminuten bij de hoofdmacht kwamen er echter niet en toen de onderhandelingen over zijn aflopend contract maar niet rond geraakten, besloot de jonge winger die zijn jeugdopleiding genoot bij RSC Anderlecht andere oorden op te zoeken. Vrijwel meteen mocht Godts aantreden bij de beloften van Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse, en debuteerde met een doelpunt tegen MVV Maastricht. Ook in de daaropvolgende maanden zou hij nog twee keer scoren en één assist geven bij de beloften.

Eredivisie en bekerfinale

Belangrijker was echter de speelkansen die Godts kreeg in de Eredivisie. Zijn eerste invalbeurt was amper twee minuten lang, op 9 april tegen Fortuna Sittard, maar hij had het inmiddels tot de bank van de Ajacieden geschopt een kleine maand later mocht hij van trainer John Heitinga opnieuw een keer vier minuten invallen tegen FC Groningen en zeven minuten thuis tegen FC Utrecht. In die laatste partij bedankte hij voor die speelminuten met een assist op Davy Klaassen.

Niet onlogisch dat de jonge winger volop zijn kans kreeg, hij had in de (verloren) bekerfinale van Ajax tegen PSV Eindhoven op 30 april zijn verantwoordelijkheid genomen door de vierde strafschop te nemen in de penaltyreeks die zou beslissen over winst of verlies van de beker van de KNVB. Hij miste niet, maar moest uiteindelijk toch zonder eindzege afdruipen, nadat de strafschop van Álvarez werd gered door doelman Drommel.

Met een contract tot de zomer van 2025 hoopt Godts alvast op nog meer speelminuten in Amsterdam. Afwachten of kersvers coach Maurice Steijn zal rekenen op de kwaliteiten van de jonge Rode Duivel U19.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top