Bayern shopt bij de rivaal en strikt Raphaël Guerreiro transfervrij van Dortmund

Bundesliga |

De zomermercato is officieel nog niet begonnen, maar veel clubs zijn al druk bezig met het versterken van hun selectie. Ook in de Bundesliga, waar Bayern (andermaal) shopt bij de rivalen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een turbulent seizoen geweest voor Bayern, met een trainerswissel, een teleurstellend spelniveau, uitschakeling in de Champions League in de kwartfinale en uitschakeling in de Duitse beker. Maar het eindigde op een hoge noot met een miraculeuze elfde landstitel op rij op de allerlaatste speeldag, na een lange strijd met Dortmund. Om te voorkomen dat het volgend seizoen opnieuw zo spannend wordt, is de Rekordmeister al vroeg de transfermarkt opgegaan.

Geld besparen

Als eerste stap heeft de onbetwiste Duitse kampioen de komst aangekondigd van Konrad Laimer, die einde contract was bij RB Leipzig en dus voor een appel en een ei in Beieren neerstrijkt. De 26-jarige Oostenrijkse international heeft zich tot 2027 verbonden aan Bayern en zal de Beierse voorhoede versterken.

In dezelfde geest kondigde de voorzitter van de club, Herbert Hainer, een andere versterking aan in een interview met Bild TV op zondag: Raphaël Guerreiro. “De twee transfers die we hebben gedaan, of nog gaan doen, hebben ons niets gekost omdat de spelers einde contract waren.”

Hereniging

In de zomer van 2016 kwam Guerreiro van Lorient naar het Ruhrgebied op verzoek van... Thomas Tuchel, die toen op de bank zat bij Dortmund. De twee mannen zullen elkaar nu weer ontmoeten. In zeven jaar bij Borussia is de Portugees uitgegroeid tot een sleutelfiguur in de Duitse competitie. Hij speelt vooral op links in de verdediging, maar kan ook op het middenveld uit de voeten.

De Europees kampioen van 2016 is aangetrokken als mogelijke plaatsvervanger, vermits er een aantal onzekerheden zijn bij Bayern. Benjamin Pavard heeft al aangegeven dat hij zijn contract, dat afloopt in juni 2024, niet zal verlengen. De toekomst van een andere Fransman, Lucas Hernandez, is nog onzeker. Er zijn gesprekken gaande, maar de directie van de Duitse machine wil ongetwijfeld een slag om de arm houden als die niet lopen zoals gehoopt.

Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels zijn slechts enkele van de spelers die Bayern de voorbije jaren heeft afgesnoept van z’n rivalen. Guerreiro is de meest recente toevoeging aan dat lijstje.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top