Krijgt Mike Trésor zijn kans bij de Rode Duivels nu De Bruyne in de lappenmand ligt?

Rode Duivels | De Rode Duivels komen vandaag samen in Tubeke om zich finaal voor te bereiden op de EK-kwalificatieduels tegen Oostenrijk en Estland. Die matchen zullen ze echter zonder Kevin De Bruyne moeten afwerken. Wat nu?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Domenico Tedesco moet voor de tweede keer een selectie maken, en nu al wordt het puzzelen voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Zaterdag staan de Rode Duivels tegenover Oostenrijk in het Koning Boudewijnstadion en drie dagen later spelen ze tegen Estland, allemaal in het kader van de kwalificaties voor het EK 2024. De bondscoach moet op zoek naar vervanging voor niemand minder dan aanvoerder Kevin De Bruyne, die een blessure overhield aan de finale van de Champions League en een tijd lang zal moeten recupereren.

Welke opstelling?

In het middenveld moeten we Amadou Onana en Roméo Lavia missen, de eerste is sukkelt met de lies en de tweede is van dienst voor de U21. En nu moet Domenico Tedesco dus ook op zoek naar een invaller voor KDB. Wie zijn rol voor de komende twee wedstrijden kan invullen, hangt ook af van de opstelling waarmee Tedesco wil spelen.

Voor zijn eerste wedstrijd in Zweden gebruikte Tedesco een 4-4-2-opstelling waarbij De Bruyne wat dieper in het middenveld speelde. De Citizen die vaak naar rechts werd geschoven, moest nog zijn draai vinden in dat nieuwe systeem en had geen enorme impact op het spel. Tegen Duitsland was De Bruyne dan weer de motor van de ploeg met twee assists en een doelpunt. Hij speelde iets meer naar voor en had meer vrijheid.

Trésor voorop?

Bij afwezigheid van De Bruyne hebben de Duivels dus een groot gat te vullen. Als we de selectie bekijken, lijkt Mike Trésor van Genk degene te zijn die het best in dat gat zou passen. Trésor werd onlangs nog verkozen tot Speler van het Jaar in de Jupiler Pro League en een basisplaats in de nationale ploeg zou de kers op de taart kunnen zijn.

De 24-jarige speler heeft er in elk geval een geweldig seizoen op zitten. Hij vond negen keer zelf de weg naar de netten en leverde 24 assists af, een record in de Jupiler Pro League. Hij is vinnig tussen de lijnen en zou goed passen in het systeem van Tedesco. Maar wie weet heeft die laatste wel nog een andere verrassing achter de hand.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Oostenrijk in de kwalificaties voor het EK 2024 zaterdag vanaf 20u20 op VTM.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top