Olivier Deman (Cercle Brugge): een van de witte konijnen uit de hoed van Domenico Tedesco

Sport | Bondscoach Domenico Tedesco heeft deze week zijn selectie bekendgemaakt voor de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden. De Duitse selectieheer wist vriend en vijand te verrassen door enkele witte konijnen uit zijn hoed te toveren. Sommige daarvan komen uit de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Domenico Tedesco maakte deze week voor de tweede keer in zijn carrière de selectie voor de Rode Duivels bekend. De bondscoach riep enkele certitudes op zoals Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, maar verraste ook door enkele spelers naar het oefencentrum in Tubeke te sommeren. Sommige van hen spelen overigens bij een club uit onze eigen competitie zoals Standard-doelman Arnaud Bodart, Racing Genk-middenvelder Genk Mike Trésor en last but not least: Cercle Brugge-winger Olivier Deman.

Een verassing

De 23-jarige Deman speelt sinds 2014 voor Cercle Brugge en maakte in 2019 zijn profdebuut bij de West-Vlaamse vereniging. Hij kreeg elk seizoen meer speelkansen en is dit seizoen zelfs een vaste waarde in de ploeg van coach Miron Muslic. Die meent dat Deman een groot aandeel heeft in het succes dat Cercle dit seizoen heeft geboekt in de Jupiler Pro League.

Muslic verwijst niet per se naar zijn statistieken (1 doelpunt en zeven assists over alle competities heen), maar wel naar zijn aandeel binnen het team. Muslic liet hem afgelopen weken overigens vaker op de bank postvatten omdat hij wist dat de winger opgeroepen zou kunnen worden voor de Rode Duivels. Maar dat Deman uiteindelijk ook is opgeroepen, was bij Cercle toch een verassing.

In beweging

Deman is lang niet de eerste speler van Cercle Brugge die de Belgische driekleur zal verdedigen. Eerder deden Jelle Vossen, Tom De Sutter en Stijn De Smet dit immers ook al. Deman is in tegenstelling tot Tom De Sutter en Jelle Vossen geen goalgetter, maar volgens kenners kan de snelheid van de linkerflankspeler en zijn uitstekende passing wel degelijk het verschil maken. Of Tedesco daar ook zo over denkt, moeten we nog afwachten.

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top