Hoe Origi en De Ketelaere de ondergang van Maldini teweegbrachten bij Milan

Sport |

Aardverschuiving bij AC Milan: de Rossoneri hebben besloten om afscheid te nemen van hun clublegende, Paolo Maldini. Het boegbeeld moet het ontgelden voor het mislukt transferbeleid, met Charles De Ketelaere en Divock Origi als exponenten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Il Capitano Naldo is niet langer actief bij de club van zijn hart. De technisch directeur van AC Milan is ontslagen vanwege grondige meningsverschillen over de koers van de club. Het Amerikaanse management, onder leiding van Gerry Cardinale, geeft de voormalige clublegende de schuld voor het mislukken van enkele recente transfers, waaronder de Belgen Charles De Ketelaere en Divock Origi.

Zijn 902 wedstrijden voor de Rossoneri en zijn status als clublegende, gesmeed tussen 1985 en 2009, konden niet baten: Maldini moest de prijs betalen voor de transferpolitiek. Milan, de landskampioen van vorig seizoen, eindigde dit seizoen op de vierde plaats in de Serie A. Teleurstellend, volgens de clubleiding – ondanks een halve finale in de Champions League.

De Ketelaere staat nog steeds droog

De Ketelaere kwam voor 35 miljoen euro over van Club Brugge, waar de jongeling te boek stond als een groeibriljant en toptalent. Velen hoopten dat de Bruggeling zou doorgroeien naar de wereldtop. San Siro moest de springplank worden richting Europese top en de verwachtingen in Milaan waren dan ook torenhoog, zeker gezien de transfersom die de club betaalde.

Driewerf helaas: ondanks het vertrouwen van het sportieve management en zelfs de coach, voldeed de Belgische aanvaller niet aan die verwachtingen. Met slechts één assist en vooral geen doelpunten in veertig wedstrijden dit seizoen oogt zijn rapport rampzalig, zeker in verhouding met de miljoenen die Milan neertelde voor CDK. Miljoenen die anders gebruikt hadden kunnen worden.

Origi doet amper beter

De Ketelaere is niet de enige Belg wiens aanwerving is bekritiseerd. Divock Origi, die Liverpool afgelopen zomer transfervrij verliet, arriveerde in slechte vorm bij AC Milan en is er nooit in geslaagd om een vaste waarde te worden in de selectie van Pioli. De voormalige speler van The Reds werd 27 keer ingezet in de competitie, scoorde twee goals en gaf één assist.

De aanvaller kon nooit echt overtuigen, met prestaties die soms matig waren en soms ronduit ondermaats, terwijl hij wel een van de hoogste salarissen binnen de spelerskern opstreek. Velen vroegen zich zelfs af waarom hij zoveel speeltijd kreeg, gezien zijn minieme impact op het spel van de Rossoneri.

Het vertrek van Maldini en sportief directeur Frédéric Massara kan verstrekkende gevolgen hebben voor het verdere verloop van de carrières van de twee Belgen bij Milan. Wordt ze de hand boven het hoofd gehouden en krijgen ze nog een kans? Of zal de club proberen om de twee jongens te gelde te maken en hen in te ruilen voor vers bloed?

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top