Wie zal zijn eerste Champions League-finale winnen: Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku?

Sport | Aanstaande zaterdag om 21u staat in Istanboel de UEFA Champions League-finale tussen Manchester City en Inter Milan op het programma. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku tegenover elkaar zullen staan op het grasveld. Een van de twee Rode Duivels kan zijn eerste Champions League-finale winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wordt nagelbijten in deze finalewedstrijd van de UEFA Champions League, zoveel is zeker. Dit seizoen waren het Manchester City en Inter Milan die na een ijzersterke zegereeks de finale wisten te bereiken. Waar de Mancunians op hun beurt RB Leipzig, Bayern München en vervolgens Real Madrid hebben verslaan, wist Inter Porto, Benfica en vervolgens rivaal AC Milan uit te schakelen.

Zowel bij Manchester City als Inter Milan zit er een Rode Duivel in het elftal. Kevin De Bruyne is de revelatie van Manchester City en zal ongetwijfeld een van de sleutelfiguren worden in deze finale, terwijl Romelu Lukaku met verve de kleuren van de Milanezen zal verdedigen. Geen van beiden heeft ooit de UEFA Champions League gewonnen, hoewel de Citizens in 2021 al een finale hebben kunnen spelen.

Favoriet

Afgaande op de prestaties uit het verleden is het waarschijnlijk Kevin De Bruyne die met Manchester City het meeste kans heeft om de CL-trofee in de wacht te slepen. De Rode Duivel heeft dit seizoen 2 doelpunten en 7 assists in 9 gespeelde wedstrijden op zijn palmares gezet en is een van de sterkhouders van zijn team. In de halve finale onderscheidde De Bruyne zich in de terugwedstrijd tegen Real Madrid met twee assists, een week na de gelijkmaker in de heenwedstrijd.

Zijn impact op het spel, onder leiding van Pep Guardiola, is indrukwekkend, waardoor het een veilige gok is dat hij zijn momentum tegen Inter zal voortzetten.

Moeilijk voorspelbaar

Romelu Lukaku heeft dit seizoen op het Europese toneel wisselvallig gepresteerd. Enerzijds is hij dit jaar nog nooit vanaf het begin ingezet in een Champions League-wedstrijd - hij heeft amper 155 minuten gevoetbald in 7 wedstrijden voor gemiddeld iets meer dan 20 minuten per match, wat zeer weinig is. Maar anderzijds rendeert elke inzet van Lukaku dubbel en dik. Zo is hij met 3 goals en 1 assist uiterst doeltreffend en leverde hij gemiddeld elke 40 minuten een beslissende actie. Sterker nog, zijn doelpunt tegen Porto in de achtste finales van de Champions League kwalificeerde Inter uiteindelijk voor de finale.

Het is maar de vraag of hij aanstaande zaterdag de rol van titularis krijgt op het veld. De kans is klein dat Simone Inzaghi zijn tactiek voor deze wedstrijd zal aanpassen, aangezien het duo Martinez-Dzeko eerder al ruim aan de verwachtingen heeft voldaan. Maar Lukaku heeft het vertrouwen van zijn coach en heeft bewezen dat hij ondanks kortere speeltijd een wedstrijd kan omdraaien. Hij zou dus wel eens een sleutelfiguur kunnen zijn voor zijn team in het tweede deel van de wedstrijd.

Volg zaterdag de finale van de UEFA Champions League vanaf 20u15 op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top