Welke teams halen de finale van de BNXT League?

Sport | Deze week is het tijd voor de halve finales van de play-offs van de BNXT League. Spirou Charleroi, ZZ Leiden, Hubo Limburg en Filou Oostende nemen het maandag en woensdag tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde finaleplaatsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl Charleroi Antwerp makkelijk domineerde in de twee wedstrijden van hun kwartfinale (85-67, 67-77), had Limburg iets meer moeite om te spelen tegen Groningen. De Limburgers domineerden de heenwedstrijd volledig met 87-67, maar in Nederland leden ze een verlies met 97-88. Aangezien ze uit de heenmatch 11 punten overhielden, mogen ze toch naar de halve finales.

De kwartfinales zorgden voor heel wat verrassingen omdat zowel Antwerpen als Groningen werden beschouwd als favoriet. De twee ploegen misten hun kans om te winnen en het zijn daarom Charleroi en Limburg die het respectievelijk tegen Leiden en Oostende moeten opnemen in de halve finales.

Oostende en Leiden favoriet

Voor de halve finales zijn Oostende en Leiden favoriet. Beide ploegen zijn kampioen in hun respectievelijke landelijke competities, maar moeten opletten dat ze hun leiderspositie niet als vanzelfsprekend beschouwen.

Het is afwachten of Charleroi en Limburg in staat zullen zijn om dezelfde prestatie in de halve finales neer te zetten. In de kwartfinales tankten de twee winnaars vertrouwen en de twee ploegen zullen de teleurstelling van de Belgische play-offs willen uitwissen. Charleroi was uitgeschakeld zodra het uitkwam tegen Limburg. De Limburgers moesten op hun beurt buigen voor Antwerpen. In de Elite Gold-competitie werd Charleroi gedomineerd door Leiden en verloor in de eerste game met 86-66, en 89-98 in de tweede game. Voor Limburg is het alweer geleden van 3 februari dat ze het opnamen tegen Oostende. Destijds wonnen de West-Vlamingen met 75-82.

Op maandag 5 juni worden de heenwedstrijden gespeeld in Charleroi en Limburg United. De terugwedstrijden staan gepland op woensdag 7 juni.

Volg de crossborder play-offs van de BNXT League op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top