'XI van het Jaar' CPL // Thierno BARRY (spits - SK Beveren)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de spits viel de keuze op dé revelatie van het voorbije CPL-seizoen: Thierno Barry. De Fransman kwam als nobele onbekende testen op de Freethiel en het duurde niet al te lang vooraleer Wim De Decker en co in het snuitje kregen wat voor vlees ze in de kuip hadden. Barry kreeg een contract voor twee seizoenen en bedankte prompt met het niet onaardige aantal van 20 competitiedoelpunten (14 in de competitie en 6 in de play-offs). Daarmee werd Barry meteen ook afgetekend topschutter.

Het gros van zijn doelpunten scoorde Barry in een tweespitsensysteem (waarbij hij rond Mbokani dartelde), maar in de play-offs toonde hij ook dat hij perfect uit de voeten kan als linksbuiten in een systeem met drie spitsen. Daarnaast slaagde hij er ook in om tegen elke 1B-ploeg minstens een goaltje te maken. Zijn laatste gaatje kon hij wel pas op de slotspeeldag vullen toen hij de 2-1 scoorde tegen Club NXT; maar desalniettemin is het eerder een zeldzaamheid dat een speler raak treft tegen elke opponent.

Sterke tegenstanders

In totaal werd Barry 10x genomineerd voor ons 'XI van het Jaar' (enkel Jake O'Brien deed beter), waardoor hij natuurlijk niet kan ontbreken in onze basisploeg. Ploegmaat Dieumerci Mbokani kreeg negen nominaties en miste dus net een basisplek terwijl RWDM-spits Mickaël Biron 'maar' vijf nominaties kreeg. Romeo Vermant (Club NXT) en Lucas Stassin (RSCA Futures) bleven steken op vier stemmen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top