Vijf scheidsrechters en vijf assistenten promoveren naar de Challenger Pro League

Sport | Vijf scheidsrechters en vijf assistent-scheidsrechters promoveren volgend seizoen naar de Challenger Pro League. Ze maken hun debuut op het op één na hoogste niveau nadat ze de voorbije seizoenen tal van wedstrijden floten in de nationale amateurreeksen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dunken Van de Velde (23) en Arne De Beuckelaer (24) zijn veruit de jongsten in het rijtje scheidsrechters die volgend seizoen aan de slag mogen in de Challenger Pro League.

De Beuckelaer floot vorig seizoen 16 wedstrijden in eerste nationale (62 gele kaarten, 2 rode kaarten, 6 strafschoppen). Hij leidde ook 14 wedstrijden in tweede nationale in goede banen, waaronder de partij tussen Sparta Petegem en Sporting Hasselt (0-2) in de eerste ronde van de eindronde. Van de Velde trok afgelopen seizoen in 20 wedstrijden in eerste nationale zijn scheidsrechtersplunje aan (78 gele kaarten, 2 rode kaarten, 2 strafschoppen), waaronder de wedstrijd op de laatste speeldag waarin Patro Eisden zich kampioen kroonde tegen Dessel Sport. Hij had ook de leiding over 7 wedstrijden in tweede nationale en 2 bekerwedstrijden.

Met Hannes De Couvreur (26), Tim De Keyzer (26) en Massimiliano Ledda (26) maken nog eens drie leeftijdsgenoten promotie.

De Couvreur floot vorig seizoen 18 wedstrijden in eerste nationale (83 gele kaarten, 6 rode kaarten, 5 strafschoppen) en 17 wedstrijden in tweede nationale. De Keyzer had de leiding over 17 wedstrijden in eerste nationale (59 gele kaarten, 7 rode kaarten, 7 strafschoppen), 1 bekerwedstrijd, 12 wedstrijden in tweede nationale én een oefeninterland tussen Frankrijk U16 en Italië U16. Ledda floot 13 wedstrijden in eerste nationale (63 gele kaarten, 3 rode kaarten, 5 strafschoppen) en 7 wedstrijden in tweede nationale.

Ook assistent-scheidsrechters Julien Biron (27), Wout Bonhomme (27), Wouter Cochet (29), Andy Denuit (27) en Ben Gonnissen (29) mogen vanaf volgend seizoen aan de slag in de Challenger Pro League.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top