Welke ploegen voegen zich bij Oostende en Leiden in de laatste vier van de crossborder play-offs?

Sport | Antwerp-Charleroi en Groningen-Limburg. Dat zijn de twee resterende affiches in de kwartfinales van de play-offs in het grensoverschreidende luik van de BNXT League die van 1 tot 3 juni worden afgwerkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste rechte lijn van de BNXT League wordt ingezet nu de kwartfinales van fase 4 gespeeld worden, zijnde de crossborder play-offs. Aan de ene kant van de tabel strijden Antwerp Giants en Spirou Charleroi nog mee, aan andere zijde zijn het Nederlandse Donar Groningen en Limburg United nog in de running. De winnaars van deze kwartfinales voegen zich bij de nationale kampioenen van de twee landen - Filou Oostende en ZZ Leiden - in de Final Four.

Antwerp en Groningen favoriet

De Antwerpenaren waren de verliezende finalisten in de Belgische play-offs en zullen dus uit zijn op wraak wanneer ze de ploeg uit Charleroi in de ogen kijken. De winnaar van de Elite Gold begint als favoriet aan de twee wedstrijden tegen Spirou en heeft goede hoop om Oostende in de finale tegen te komen, waar ze een rekening willen vereffenen. De eerste horde, de Carolo’s, had het niet makkelijk tegen Leuven, maar slaagde er uiteindelijk wel in om twee keer te winnen tegen de Bears in de vorige ronde. ZZ Leiden, de titelverdediger in de nog jonge BNXT League, zal met argusogen naar de wedstrijd kijken, want de Nederlandse landskampioen zal tegen de winnaar uitkomen in de halve finale.

In het andere duel begint Limburg United niet als favoriet aan de twee wedstrijden tegen Donar Groningen. De Noord-Nederlandse ploeg wist in de Elite Gold tweemaal te winnen van de Limburgers en strandde op een zucht van de overwinning in het Nederlandse nationale luik. Tegen ZZ Leiden werd het 3-2, de stand in de beslissende wedstrijd was 82-81. Limburg United toonde in de achtste finales van de crossborder play-offs dan weer dat het bergen kan verzetten. Ze kegelden Kangoeroes Mechelen, de verrassing van het seizoen, uit de competitie. Het is dus moeilijk te voorspellen welke ploeg in de halve finale tegenover Oostende zal komen te staan.

Het programma van de BNXT League op Pickx+ Sports:

Donderdag 1 juni

Volg de crossborder play-offs van de BNXT League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top