'XI van het Jaar' CPL // Zakaria EL OUAHDI (rechtsbuiten - RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de rechtsbuitenpositie viel de keuze op Zakaria El Ouahdi. De winger van RWDM liet vorig seizoen al flarden van zijn talent zien, maar zag zijn seizoensbegin wel gefnuikt door een enkelblessure. El Ouahdi kwam hierdoor pas in oktober mee in competitie, maar forceerde in de maanden nadien wel zijn definitieve doorbraak.

De 21-jarige Antwerpenaar was met zijn dribbelvaardigheid en zijn niet aflatende enthousiasme een constante gesel voor de CPL-linksachters en voegde stelselmatig ook wat meer efficiëntie toe aan zijn prestaties. Dat vertaalde zich dit seizoen in zeven goals en vijf assists (in 25 duels).

Collectief geheugen

Vooral zijn prestatie in de thuismatch tegen Club NXT (play-offs) zal nog voor lange tijd in het collectieve RWDM-geheugen gegrift staan. Toen lukte El Ouahdi een hattrick waarbij hij zijn derde goal in de 95e minuut scoorde en zo een levensbelangrijke 3-2 zege over de streep trok voor zijn team.

Uiteindelijk haalde El Ouahdi negen nominaties binnen voor het 'XI van het Jaar'. Daarmee hield hij onder meer Alonso Martinez (Lommel SK) en Thibaud Verlinden (Beerschot) af. Dat duo speelde dit seizoen zowel links als rechts; maar kwam voor beide posities toch enkele stemmen te kort om een plekje in ons XI te claimen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top