De stormachtige opgang van Georges Mikautadze

Sport | Georges Mikautadze is in de zevende hemel. De Frans-Georgiër, die schitterde in de Jupiler Pro League, is met FC Metz opgeklommen naar de tweede plaats in de Ligue 2 en zou volgend seizoen opnieuw in de hoogste klasse kunnen uitkomen. Tenzij hij zwicht voor de lokroep van de buitenlandse clubs...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lange tijd was hij een van de sensaties van ons kampioenschap. Georges Mikautadze werd in 2020 uitgeleend aan Seraing en maakte voor het eerst indruk in 1B. Met vier doelpunten in zijn debuutwedstrijd in de JPL zette de jonge spits, amper 19 jaar oud, de toon voor het seizoen. Met 22 doelpunten in 24 wedstrijden, waarvan 3 tegen Waasland-Beveren in de play-offs, werd hij een van de drijvende krachten achter de opmars van Les Métallos naar de Jupiler Pro League.

Het bleek niet voldoende om speelkansen af te dwingen bij zijn moederclub, en dus keerde hij het volgende seizoen terug naar Seraing. Deze keer hielp zijn neus voor doelpunten Seraing in de hoogste klasse te blijven (14 doelpunten in 33 wedstrijden). Ondanks het degradatiegevaar was hij een echte gesel voor de Belgische verdedigingen en was hij opnieuw de held in de play-offs tegen RWDM, met het enige doelpunt in de dubbele confrontatie, waardoor de Métallos zich handhaafden in 1A. Na twee productieve jaren in België keerde Mikautadze terug naar Frankrijk, ditmaal vastberaden om zich in het eerste elftal te nestelen.

Beste speler in Ligue 2

Afgelopen zomer kreeg hij eindelijk speelkansen van een zekere László Bölöni, die net in de Moselle was gearriveerd. Mikautadze greep die met beide handen en maakte eindelijk naam bij zijn moederclub, die net was gedegradeerd naar de Ligue 2. Als onbetwistbare titularis scoorde hij dit seizoen 23 doelpunten in 36 wedstrijden. Maar hij nam niet alleen genoegen met scoren: zijn 8 assists maken hem nog waardevoller voor zijn team. De topschutter werd zelfs uitgeroepen tot beste speler van de Ligue 2.

Het laatste en zeker niet het minste doel van het seizoen voor de Georgische international en zijn team is om te klimmen naar de Ligue 1, wat ze nog kunnen realiseren met nog één wedstrijd te spelen. Maar de 22-jarige aanvaller, die nog maar twee keer kort in de Franse hoogste klasse heeft gespeeld, lonkt naar het buitenland.

Zijn schitterende seizoen heeft de aandacht getrokken van verschillende clubs, en Footmercato heeft begrepen dat AC Milan geïnteresseerd is. De Rossoneri zijn naar verluidt bereid 10 miljoen euro neer te tellen voor de speler, die aan Metz zou kunnen worden uitgeleend als hij terugkeert naar de Ligue 1. Paolo Maldini heeft hem al verschillende keren ontmoet. En ook de Premier League heeft Mikautadze in het vizier: met name het Burnley van Vincent Kompany zou naar verluidt geïnteresseerd zijn...

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top