'XI van het Jaar' CPL // Guillaume DE SCHRYVER (centrale middenvelder - Lierse)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als laatste pion op ons driemansmiddenveld viel de keuze op Guillaume De Schryver. De 26-jarige middenvelder was dit seizoen goed voor zes goals en tien assists en had daarmee - samen met Thibaut Van Acker - een groot aandeel in het puike seizoen van Lierse.

De Schryver kroonde zelfs tot koning van de assists in de Challenger Pro League.  Een titel die hij wel moet delen met Gaëtan Hendrickx (Deinze), maar waar hij - gezien zijn geringere aantal speelminuten (2321 vs. 2743) - misschien toch iets meer zijn hand mag opleggen.

In totaal haalde De Schryver zes nominaties binnen (XI van de Week en nominaties voor XI van het Jaar). Daarmee deed hij evengoed als de twee reeds bovenvermelde spelers (Van Acker en Hendrickx). Een extra stemmingsronde moest bepalen wie van de drie het uiteindelijk zou halen en daarbij viel de keuze dus op de assistenkoning. In het zog van het trio haalde Louis Verstraete (SK Beveren) één nominatie minder binnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top