'XI van het Jaar' CPL // Ryan SANUSI (centrale middenvelder -Beerschot VA)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op ons driemansmiddenveld beginnen we met de meest defensieve speler van ons uitverkoren trio; Beerschotaanvoerder Ryan Sanusi. De 31-jarige Antwerpenaar was ook in het afgelopen seizoen de drijvende kracht én de constante factor bij de Mannekes terwijl het gros van zijn ploegmaats grossierde in wisselvalligheid.

Helaas voor Beerschot viel Sanusi tijdens de play-offs al snel uit met een enkelblessure waarna het team nooit nog echt een vuist kon maken en de derde plaats uiteindelijk nog aan Club NXT moest laten. Uit die play-offs bleek dan ook (nog maar eens) hoe belangrijk Sanusi is voor zijn team. Met zijn voetballend vermogen, zijn inzicht en zijn leiderscapaciteiten was hij een onmisbare schakel in het elftal van Andreas Wieland.

En dat was natuurlijk ook de supporters niet ontgaan; zij verkozen Sanusi op de slotspeeldag van het seizoen tot 'Manneke van het Seizoen'. Daar komt nu dus ook nog een plekje in ons 'XI van het Jaar bij'. Sanusi kreeg acht nominaties achter zijn naam.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top